Επίθεση από την γερμανική Deutsche Welle στην Ελλαδική Εκκλησία

Share:

Οι Γερμανοί χτυπούν ύπουλα την Ορθοδοξία: Eπίθεση στην Ελλαδική Εκκλησία για την στάση της απέναντι στα μέτρα!
Νέα επίθεση από την γερμανική Deutsche Welle και αναφορές για διαδοχή Ιερώνυμου

Η γελοιότητα των συστημικών μίντια που με fake news επιχείρησαν να ενοχοποιήσουν την Εκκλησία αποκαλύφθηκε και από την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΙΣ ανακοίνωσε πως θα προσφύγει και στο ΕΣΡ.

Η “γραμμή” να στοχοποιηθεί η Εκκλησία και να της φορτώσουν νέα έκρηξη κρουσμάτων του κορονοϊού απέτυχε παταγωδώς. Δυο εβδομάδες συμπληρώθηκαν από τα Θεοφάνεια. Αν ο εορτασμός με ανοιχτές Εκκλησίες μετά την “αγία ανυπακοή” της Ιεράς Συνόδου είχε δυσάρεστα αποτελέσματα όπως υποκριτικά “ανησυχούσε” η εγχώρια δημοσιοκαφρίλα θα έπρεπε σήμερα να καταγράφουμε ορυμαγδό νέων κρουσμάτων. Πλην όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη…

Το μόνο που έμεινε είναι το κόμπλεξ των επικριτών. Εγχώριων και εκ του εξωτερικού.

Βγήκε για παράδειγμα πάλι η Deutsche Welle να κατακρίνει την Ελλαδική Εκκλησία για την στάση της απέναντι στα μέτρα.

Σε ρεπορτάζ της με τίτλο: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία υπονομεύει τα πανδημικά μέτρα του COVID στην Ελλάδα” η γερμανική εφημερίδα διατείνεται πως “Η Εκκλησία ασκεί εξαιρετική δύναμη στην επίσημα κοσμική Ελλάδα.”

Σημειώνει ακόμη πως “η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπέβαλε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης κατηγορώντας τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς ότι «κηλιδώνουν την θρησκεία». Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είχαν επικρίνει τους Ορθόδοξους κληρικούς για την εξέγερση κατά των κυβερνητικών μέτρων σχετικών με την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου.

Η Εκκλησία – η οποία ασκεί εξαιρετική δύναμη, αν και η Ελλάδα είναι επίσημα ένα κοσμικό κράτος – συνήθως δεν επικρίνεται σε εκπομπές των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την συζήτηση, οι κορυφαίοι ηγέτες της Εκκλησίας φαίνεται να προσπαθούν να αλλάξουν το θέμα της συνομιλίας στο εάν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διέπραξαν «βλασφημία»”

Για την γερμανική εφημερίδα “οι Επίσκοποι παραμένουν διχασμένοι ως προς το πόσο μακριά πρέπει να φτάσουν αυτήν την ανυπακοή. Τα Θεοφάνεια, για παράδειγμα, οι περισσότερες εκκλησίες ακολούθησαν τουλάχιστον ορισμένα μέτρα για να επιβραδύνουν τη μετάδοση του κορονοϊού. Μερικοί, ωστόσο, αγνόησαν σκόπιμα τα μέτρα προστασίας επειδή, όπως είπαν οι κληρικοί, η πίστη θα προστατεύει τους προσκυνητές από το να μολυνθούν κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα, οι προσκυνητές έλαβαν την Θεία Κοινωνία τους από το ίδιο κουτάλι και όλοι τους φίλησαν το χέρι του ιερέα”.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία διαιρείται

Η DW επισημαίνει ακόμη πως “επειδή το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έχει αποδειχθεί πολύ πιο θανατηφόρο στην Ελλάδα από το πρώτο, υπάρχει διαμάχη στην εκκλησία για το πώς να διαχειρίζεται σωστά τις θρησκευτικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι «μοντερνιστές» αντιμετωπίζουν τους «παραδοσιακούς», και οι «ορθολογιστές» ενάντια στους «οραματιστές». Ταυτόχρονα με τις συζητήσεις σχετικά με την πανδημία είναι η διαμάχη εξουσίας για το ποιος θα διαδεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – ο οποίος είναι μεγάλος και αδύναμος και τον Νοέμβριο νοσηλεύτηκε με COVID-19”.

Το άρθρο καταλήγει: “Συνολικά, οι περισσότεροι Έλληνες Ορθόδοξοι επίσκοποι φαίνεται να γνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχει η πανδημία. Συναντήθηκαν στο Διαδίκτυο και προσπαθούσαν να προστατευθούν – κυρίως επειδή υπήρξαν πολλές περιπτώσεις COVID-19 μεταξύ των κληρικών, μερικές από τις οποίες αποδείχτηκαν θανατηφόρες”.

pentapostagma.gr

Previous Article

Τὸ ἔργον τῆς Ἐκκλησίας

Next Article

Ἡ Ζ΄ Οἰκουμενική Σύνοδος ἀπαγορεύει εἰς τούς ἐπισκόπους νά δέχωνται τό κλείσιμον τῶν Ἱ. Ναῶν, οἱαδήποτε αἰτία κι ἄν ὑφίσταται!