Επίθεση εναντίον του Μητροπολίτη Γρεβενών από τα ΜΜΕ

Share:

Λυσσαλέα ἐπίθεση δέχτηκε ὁ Μητροπολίτης Γρεβενῶν, διότι μέ πατρική διάθεση κατέβασε ἐλαφρά τήν μάσκα δύο παρισταμένων, οἱ ὁποίοι προσκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό, ὑποδεικνύοντας  μέ αὐτόν τόν τρόπο σιωπηρά, ὅτι εἶναι ἀπρεπές νά ἀσπάζεται ὁ πιστός τόν Σταυρό τοῦ Κυρίου μέ καλυμμένο πρόσωπο.  (Σχόλιο Ο.Τ.)

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Γρεβενών

Σε καιρούς που η πατρίδα μας, αλλά και ο τόπος μας δοκιμάζονται όχι μόνο από την πανδημία του Covid 19 αλλά και από σωρεία οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων (για τα οποία η Εκκλησιά αγωνίζεται να δώσει την βοήθεια της στον πάσχοντα άνθρωπο), το κυνήγι της “είδησης” οδηγεί σε παρανοήσεις, ταραχές και διαστρεβλώσεις.

Και στο στόχαστρο πάντα η Εκκλησία και πρόσωπα που την διακονούν.

Με αφορμή το Αγιασμό στην Φοιτητική Εστία Γρεβενών, το μεσημέρι της 20/10/2021, η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών υπογραμμίζει τον αγώνα που έδωσε, στα πλαίσια των Συνοδικών Αποφάσεων, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ακολουθώντας την αγαπητική προς τον συνάνθρωπο στάση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, είναι προσωπικά υπέρμαχος του εμβολιασμού αλλά και της αυστηρής χρήσης μάσκας, όπως έχει τονιστεί πολλαπλώς στις Εγκυκλίους του προς τις ενορίες των Γρεβενών.

Previous Article

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Next Article

ΤΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ»;