Επίθεση στην Εκκλησία και την περιουσία της ετοιμάζουν οι μολδαβικές αρχές;

Share:

Ο Ίγκορ Ντοντόν είπε ότι οι αρχές λαμβάνουν αποφάσεις, συνέπεια των οποίων μπορεί να είναι η κατάσχεση μοναστηριών από την Εκκλησία και η εκδίωξη μοναχών από εκεί.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Ίγκορ Ντοντόν δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας ετοιμάζουν επίθεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την περιουσία της.

Σύμφωνα με τον Ντοντόν, η σημερινή Πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάια Σάντου, και το κόμμα PAS διεξάγουν μια αντιεκκλησιαστική εκστρατεία, «η οποία συνεχίζεται στη χώρα μας για τρίτη χρονιά».

Ο πολιτικός υπενθύμισε ότι «η Ορθοδοξία είναι η βάση της εθνικής μας ταυτότητας» και ο μολδαβικός λαός «δεν έχει άλλη πίστη και άλλη πνευματική παράδοση».

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του μολδαβικού κράτους, το μέτρο των ηθικών μας αξιών», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο, «ήταν απαράδεκτο να δέχεται αμφίβολα έγγραφα που έπληξαν την ηθική και την πνευματική μας παράδοση και στα οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας αντιτάχθηκε κατηγορηματικά».

Συγκεκριμένα, γράφει, μιλάμε για την επικύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης», η οποία κάνει λόγο για πλήθος «φύλων» και την οποία μια σειρά από ευρωπαϊκά κράτη αρνήθηκαν να επικυρώσουν.

Έγραψε επίσης ότι «είναι απαράδεκτο για εμάς όταν οι λεγόμενες “πορείες υπερηφάνειας” γίνονται στην πρωτεύουσά μας κάτω από ενισχυμένο αστυνομικό κλοιό» και «ξένοι πρεσβευτές οδηγούν αυτές τις πομπές και κρεμούν σύμβολα στα κτίρια των πρεσβειών τους που προωθούν αξίες και ιδέες που είναι εντελώς ξένες για τους ανθρώπους μας».

«Τέτοιες χειρονομίες είναι ωμή παρέμβαση στις υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους και επίδειξη ασέβειας για τους πολίτες της χώρας», πιστεύει ο Ντοντόν.

Τόνισε επίσης ότι «η παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών, πολιτικών και δημοσιογράφων στις υποθέσεις της Εκκλησίας είναι απαράδεκτη».

Κατά τη γνώμη του, «με τη βοήθεια ελεγχόμενων δικαστών, το κυβερνών καθεστώς προετοιμάζει μια άμεση επίθεση στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την περιουσία της».

Ως παράδειγμα, ανέφερε «την απόφαση του Εφετείου του Κισινάου από 5 Απριλίου του τρέχοντος έτους, με την οποία ακύρωσε δύο συμφωνίες μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας».

«Συνέπεια μιας τέτοιας απόφασης θα μπορούσε να είναι η κατάσχεση μοναστηριακών κτιρίων από την Εκκλησία και η εκδίωξη μοναχών από εκεί», είναι βέβαιος ο Μολδαβός πολιτικός.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι η Μητρόπολη της Ρουμανικής Εκκλησίας υπέγραψε συμφωνία με το Υπουργείο Άμυνας της Μολδαβίας.

spzh.news

Previous Article

Ὁ Πατριάρχης Ἱεροσολύμων ἐπεσήμανε τούς κινδύνους πού διατρέχει ἡ Ὀρθόδοξη Κοινότητα

Next Article

Ἑόρτασε ἡ Ἱ. Μ. Παναγίας Σαϊντανάγια στή Συρία