Επίκειται νέα συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα

Share:

Θέλουν να μας πείσουν πως είναι φυσιολογικό, ένας άνθρωπος στην ηλικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να ταξιδέψει σε μια χώρα όπως η Ιταλία, όπου ο κορονοϊός είναι σε έξαρση….

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ποντιφικό Πνευματικό Πανεπιστήμιο ANTONIANUM ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Ρώμη για να λάβει μέρος σε μια Διαθρησκευτική Συνάντηση που διοργανώνει η Κοινότητα Sant ‘Egidio στις 20 Οκτωβρίου 2020, με το κεντρικό θέμα: «Κανείς δεν σώζεται μόνος του – Ειρήνη και αδελφότητα».

Επίσης αναφέρεται πως ο Πατριάρχης θα συναντηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Συν τοις άλλοις στις 21 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Ποντιφικου Πανεπιστημίου Antonianum στη Ρώμη, θα τιμηθεί ως επίτιμος διδάκτωρ φιλοσοφίας. Η ανακοίνωση αναφέρει πως “η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις για την πρόληψη της επιδημίας COVID-19 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube”.

Πριν από περίπου ένα χρόνο και πριν από την έξαρση του κορονοϊου γράφαμε πως το Βατικανό ετοιμάζεται να συγκαλέσει Οικουμενική Σύνοδο με συμμετοχή όλων των χριστιανικών δογμάτων (Διαβάστε ) συνεπώς κάθε νέα συνάντηση των “αδελφών” Βαρθολομαίου-Φραγκίσκου δημιουργεί συνειρμούς για τις μακροπρόθεσμες προθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως προ μηνών αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού το ταξίδι του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ που ήταν προγραμματισμένο για τα μέσα του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται επίσης πως τον περασμένο Ιούνιο την προώθηση του οικουμενισμού συζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον προσωρινό γραμματέα του ΠΣΕ στο Σαμπεζύ της Ελβετίας, ενώ την ίδια στιγμή το Βατικανό υπενθυμίζε “την ιεραποστολική ευθύνη κάθε βαπτισμένου ατόμου και τον επείγοντα χαρακτήρα της εύρεσης νέων γλωσσών για την επικοινωνία της πίστης”.

pro-news.gr

Previous Article

Τὴν Οἰκουμενικότητα τῆς Ἐκκλησίας στρεβλώνει ὁ συγκρητιστικὸς Οἰκουμενισμὸς

Next Article

Διαγνωστική ἀ(να)κρίβεια τῶν Τέστ γιά COVID-19