Επίσκεψη του… «αχόρταγου» Zelensky στις Βρυξέλλες

Share:

Η Ουκρανία επιζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες

Επίσκεψη του Zelensky στις Βρυξέλλες, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Η επίσκεψη προγραμματίζεται για αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου ο πρόεδρος της Ουκρανίας να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των «27», την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Με βάση το σχέδιο που προτάθηκε, ο Zelensky θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά αυτό εξαρτάται από θέματα ασφαλείας, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η επίσκεψη σχεδιάζεται μετά τις διήμερες συζητήσεις Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, όπου μετείχε η ουκρανική ηγεσία, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλοι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τι θέλει ο Zelenksy από την ΕΕ

Η Ουκρανία επιζητά να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες, με τον Zelensky να δηλώνει ότι είναι «πιθανόν» οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν φέτος.
Ο Ουκρανός ηγέτης φιλοξένησε την Ursula von der Leyen, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Charles Michel, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα. Ερωτηθείς για την προοπτική μιας επίσκεψης στις Βρυξέλλες, τόνισε τις ανησυχίες για την ασφάλεια που συνδέονται με ένα τέτοιο ταξίδι.
«Ειλικρινά μιλώντας, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι αν πάω κάπου. Αυτό είναι αλήθεια», είπε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους την Παρασκευή όταν ρωτήθηκε για μια πιθανή επίσκεψη στις Βρυξέλλες.
Ένας εκπρόσωπος του Charles Michel, ο οποίος προεδρεύει των συνεδριάσεων των 27 ηγετών της ΕΕ, είπε: «Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Ζελένσκι να επισκεφθεί τις Βρυξέλλες».
Ένας εκπρόσωπος της Metsola, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Ένας εκπρόσωπος του Zelenskyy αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.
Η μόνη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ήταν ένα ταξίδι του Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden και μίλησε σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου.
Ενώ η φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ υποστήριξαν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πολύ πιο επιφυλακτικές σχετικά με το σχέδιο, το οποίο συζητήθηκε την Πέμπτη σε μια συνάντηση στο Κίεβο μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και περισσότερων από δώδεκα επιτρόπων της ΕΕ.

11111111111111111111111111.PNG

www.bankingnews.gr

Previous Article

Ὁ προεκλογικὸς «Καιρός»

Next Article

Σκέψεις ἐπὶ τῇ εἰσόδῳ μας εἰς ἅγιον Τριώδιον