Επίσκεψη του επικεφαλής του Φαναρίου εισβολή στο κανονικό έδαφος της UOC

Share:

Η ηγεσία της OCU δεν κρύβει ότι συνδέει με την άφιξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ελπίδες για επανάληψη «μεταβάσεων» ενοριών από την UOC στην OCU, δήλωσε ο Αλεξέι Σμιρνόφ.

Ο θρησκευτικός παρατηρητής Αλεξέι Σμιρνόφ, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στο κανάλι «Πρώτο Ανεξάρτητο», δήλωσε ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στην Ουκρανία χωρίς την πρόσκληση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι εισβολή στο κανονικό έδαφος της UOC.

«Πρόκειται για εισβολή στην κανονική περιοχή άλλης εκκλησίας, διότι σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες, ιεράρχης άλλης Τοπικής Εκκλησίας, εάν θέλει να έρθει στην Ουκρανία, πρέπει να συντονίσει την επίσκεψή του με τις εκκλησιαστικές κανονικές αρχές στην Ουκρανία. Αυτό δεν συνέβη, επομένως είναι ένα εχθρικό, επιθετικό βήμα εκ μέρους του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως», δήλωσε ο Αλεξέι Σμιρνόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία της OCU δεν κρύβει ότι συνδέει με την άφιξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ελπίδες για επανάληψη «μεταβάσεων» ενοριών από την UOC στην OCU.

«Στην πράξη είναι καταλήψεις ναών, επιδείνωση των διαθρησκευτκών συγκρούσεων. Αυτοί (σ.σ. στην OCU) μίλησαν για το δεύτερο κύμα των μεταβάσεων. Εάν μοιάζει με το πρώτο κύμα (σ.σ. το πρώτο μισό του 2019), θα δούμε καταλήψεις ναών, ξυλοδαρμό πιστών και άλλες μορφές διακρίσεων εναντίον των πιστών της UOC», πρόσθεσε ο ειδικός.

UOC = Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία με επικεφαλής τον Μ.Ονούφριο
OCU = Σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (που έλαβαν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας) με επικεφαλής τον Επιφάνιο Ντουμένκο

spzh.news

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Next Article

Η κατάσταση με το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία επηρεάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία