Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Share:

Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύθηκε σήμερα το απόγευμα ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παρέστησαν, επίσης, οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, οι Αρχιερείς που συνοδεύουν τον Πατριάρχη στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά την προσφώνηση από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Ναπολέοντα Ν. Μαραβέγια παρουσιάστηκε το έργο και η προσωπικότητα του τιμωμένου από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Ιωάννα Στουφή Πουλημένου.

Στην συνέχεια αναγνώσθηκαν τα κείμενα του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας, αναπληρωτή καθηγητή Θωμά Α. Ιωαννίδη κι αμέσως μετά η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή Απόστολο Β. Νικολαΐδη, ενώ αμέσως μετά ο τιμώμενος Πατριάρχης ανέγνωσε την ομιλία του.

Αύριο το πρωί ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, στην συνέχεια τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλέξιο Τσίπρα και αμέσως μετά τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.

Υ.Γ. Ὀρθοδόξου Τύπου. Η παρούσα είδηση είναι στα πλαίσια της ενημέρωσης. Εκτιμούμε βέβαια τις καλές προθέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνδράμουν τον δοκιμαζόμενο συριακό λαό μέσα από αυτήν την αναγόρευση, όμως δεν παύει να υφίσταται το θεολογικό πρόβλημα, ότι δηλαδή ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ είναι μονοφυσίτης άρα αιρετικός.

Previous Article

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ουκρανίας διακόπτει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

Next Article

Φιλάρετος και Μακάριος δε θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία της ενοποιημένης Εκκλησίας