Επικεφαλής των Ουνιτών: Θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στη Λαύρα του Ποτσάεφ

Share:

Οι αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου αιτία της διεκδίκησης από τους Ουνίτες των ιερών Ναών των Ορθοδόξων! Οδηγούμαστε στην ένωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους παπικούς. (Ο.Τ.) 

 

Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ είπε ότι οι Ουνίτες της Ουκρανίας θέλουν να προσεύχονται στη Λαύρα του Ποτσάεφ, καθώς την θεωρούν το ιστορικό πνευματικό τους κέντρο.

Ο προκαθήμενος της UGCC Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε ότι η Ουκρανική Ελληνόρρυθμη Καθολική Εκκλησία (UGCC) έχει ιστορικό δικαίωμα να λειτουργεί στη Λαύρα του Ποτσάεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η UGCC δεν διεκδικεί την περιουσία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά θέλει να αισθάνεται σαν στο σπίτι της στη Λαύρα του Ποτσάεφ.

«Δεν θέλουμε να παρουσιάσουμε καμία περιουσιακή αξίωση σε κανέναν σήμερα. Εμείς όμως λέμε ότι αυτό είναι το ιστορικό πνευματικό κέντρο της εκκλησίας μας. Επομένως, αυτοί που θα λάβουν αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα έχει πρόσβαση στη δυνατότητα να προσευχηθεί εκεί θα πρέπει να το λάβουν υπόψη», δήλωσε στο «Ουκρανική Αλήθεια».

Ο Σεβτσούκ σημείωσε ότι η Ουκρανική Ελληνόρρυθμη Καθολική Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη κανένα μέτρο για την επιστροφή της Λαύρας του Ποτσάεφ, αλλά είναι έτοιμη να ξεκινήσει διάλογο με εκείνους που μπορούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για αυτό:

«Ένα πράγμα είναι οι περιουσιακές αξιώσεις και άλλο το δικαίωμα να προσευχόμαστε εκεί όπου προσεύχονταν οι πρόγονοί μας. Δεν αμφισβητούμε την ιδιοκτησία του κράτους, αλλά θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτό το ιερό. Προσπαθούμε επίσης να αναπτύξουμε τα δικά μας και όχι να περιμένουμε να μας περάσει κάτι».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο Υπουργός Πολιτισμού Αλεξάντρ Τκατσένκο είπε ότι μια Διυπηρεσιακή Επιτροπή θα επιθεωρήσει τη Λαύρα του Ποτσάεφ.

spzh.news

Previous Article

ΟΗΕ: Ἀνάγκη διασφάλισης τοῦ σεβασμοῦ στή θρησκευτική ἐλευθερία στήν Οὐκρανία

Next Article

Παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕΣ μητρ. Βολοκολάμσκ Αντωνίου στον ΟΗΕ