Επικοινωνία Μητσοτάκη και Αρχιεπισκόπου για τις εκκλησίες

Share:

Θορυβημένη η κυβέρνηση από τις διαμαρτυρίες των πιστών και από τις θέσεις που παίρνουν ένας –  ένας οι Μητροπολίτες, θέλει να ανακόψει αυτήν την εξέλιξη πριν γίνει χιονοστιβάδα. Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θα επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ώστε να τον πιέσει να μην ανοίξουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα αλλά και όλο το δωδεκαήμερο. Ελπίζουμε ο Αρχιεπίσκοπος να πράξει το αυτονόητο και να ζητήσει να ανοίξουν οι Εκκλησίες έστω και με περιοριστικά μέτρα.

Επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών ενόψει των Χριστουγέννων, όπως έκανε γνωστό σήμερα (7/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Τα Χριστούγεννα είναι μία σημαντική γιορτή. Ο πρωθυπουργός θα συνομιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για το τι θα γίνει με τις εκκλησίες την περίοδο των εορτών. Αυτό που προέχει είναι να τηρούμε τα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού και να δώσουμε μάχη για τη βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας και η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών και αν υπάρχει σχετική εισήγηση από την επιτροπή επιδημιολόγων, ο κ. Πέτσας αρκέστηκε στο να πει ότι όλα θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

athensvoice.gr

Previous Article

Ἡ Ἕνωσις Ἀθέων χαιρετίζει δηλώσεις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου

Next Article

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος