Επιμένει γερμανική εταιρεία στην ανέγερση μαρίνας & ξενοδοχείου στα κατεχόμενα

Share:

Θα υλοποιηθεί με κάθε κόστος το έργο που προγραμματίζει να κάνει η εταιρεία στο κατεχόμενο χωριό Λιβερά –  Αφορά την ανέγερση μαρίνας, ξενοδοχείου και τουριστικού χώρου με δαπάνη 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχους της γερμανικής εταιρείας

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Μπακίς αναφέρει σήμερα ότι ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την αγορά γης στα Λιβερά από την γερμανική εταιρεία για να κτίσει μαρίνα και ξενοδοχείο και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη σε δήλωση μετά την ενημέρωσή της για την επένδυση.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε ότι η περιοχή δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να ελέγξει τις διαδικασίες που αφορούν ακίνητες περιουσίες εκεί, όμως τα κράτη μέλη υποχρεούνται να σέβονται το ιδιοκτησιακό καθεστώς και το αρχείο περιουσιών. Υπενθύμισε επίσης την απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην υπόθεση Όραμς.

Η «Γενί Μπακίς» γράφει ότι επικοινώνησε εκ νέου με αξιωματούχους της γερμανικής εταιρείας, οι οποίοι της ανέφεραν ότι το έργο θα υλοποιηθεί με κάθε κόστος, ότι προέβλεψαν γι’ αυτό το έργο έναν προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ, έκαναν ανάλυση του εδάφους στα Λιβερά και μέτρησαν το βάθος της θάλασσας στην περιοχή.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σύντομα θα υπάρξουν διάφορα έργα στην κατεχόμενη Κύπρο και ότι αυτό το γεγονός θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση.

Αξιωματούχος της γερμανικής εταιρείας είπε ότι ένα διαφορετικό έργο θα ανακοινωθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων και ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον εκ μέρους του κόσμου γι’ αυτό το έργο. «Κάναμε όλες τις απαραίτητες αναλύσεις εδάφους στα Λιβερά. Μετρήσαμε το βάθος της θάλασσας. Διαπιστώσαμε τα μέρη που είναι κατάλληλα για λιμάνι. Θα κινητοποιηθούμε για να υλοποιήσουμε το έργο πολύ σύντομα. Δεν μπορεί να σταματήσει το έργο μας το γεγονός ότι ο Ελληνοκύπριος βουλευτής μας κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

cyprustmes.com

Previous Article

Δεύτερο εποικισμό πραγματοποιούν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα

Next Article

Ἡ ἀξία τῆς διαβεβαίωσης τοῦ νέου προέδρου τῆς Κύπρου