Εργολάβοι περνούν ξανά τις πύλες των δημόσιων νοσοκομείων…

Share:

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότερες διοικήσεις νοσοκομείων ανακοινώνουν μαζικές απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων, καλώντας εργολαβικές εταιρίες να αναλάβουν τη σίτιση, τη στέγαση και την καθαριότητα των νοσοκομείων. Από την Αλεξανδρούπολη έως τα Τρίκαλα και από τον Αγιο Σάββα έως τη Χαλκίδα, εργολάβοι περνούν ξανά τις πύλες των δημόσιων νοσοκομείων, προσφέροντας υπηρεσίες χαμηλότερης ποιότητας με πολύ μεγαλύτερο κόστος.

Οι συγκρίσεις άλλωστε του κόστους ανάμεσα στους συμβασιούχους και τους εργολάβους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για σκέψεις. Το κόστος είναι πολλές φορές διπλάσιο ή ακόμα και τριπλάσιο. Ωστόσο, οι «γαλάζιες» διοικήσεις επιλέγουν αυτόν τον δρόμο. Και το ερώτημα παραμένει, γιατί και κάτω υπό ποιες συνθήκες γίνεται αυτή η στρατηγική επιλογή;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μπορεί να απαντηθεί μόνο με τη σύνδεση όλων των κομματιών του παζλ που συνθέτουν τη στρατηγική της Ν.Δ. στον χώρο της Υγείας. Το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε απόλυση 6.000 εργαζομένους, που βρίσκονται σήμερα στα νοσοκομεία και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι εργολάβοι στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο για τις ίδιες εργασίες, με χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών, άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών των εργαζόμενων που απασχολούν.

newsbreak.gr

Previous Article

Η Ουκρανία έχει αποσύρει 19 εκατομμύρια ρωσικά βιβλία από τις βιβλιοθήκες

Next Article

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν συριακή πόλη που είχε πληγεί από τον σεισμό