Ευθύνη του Φαναρίου για τα νέα προβλήματα των πιστών

Share:

Η Εκκλησία έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για αρνητικές συνέπειες που θα έχει η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, τόνισε ο Μητροπολίτης Αντώνιος.

Για τα νέα προβλήματα των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την ευθύνη φέρει πρωτίστως ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, είπε στο σχόλιό του ο Πρωτοσύγκελος της UOC, μητροπολίτης Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιος (Πακάνιτς) σχετικά με την κατάληψη ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Κρασνοσέλκα της Περιφέρειας Βίννιτσα.

«Η πρόβλεψη των εμπειρογνωμόνων για τις αρνητικές συνέπειες της επίσκεψης του επικεφαλής του Φαναρίου στην ουκρανική γη βγήκε δικαιολογημένη, σημείωσε ο ιεράρχης στο άρθρο για το Vesti.ua. – Εξάλλου, έχει επανειλημμένα τονιστεί ότι η άφιξη του επισκέπτη από την Κωνσταντινούπολη θα θεωρηθεί σε ορισμένες περιοχές ως ένδειξη υποστήριξης της OCU από την κεντρική κυβέρνηση. Και αυτό θα οδηγήσει σε νέες απόπειρες καταλήψεων των ναών εκκλησιών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.σ. του Μακ. Μητρ. Ονούφριου)».

Σε σχέση με την κατάσταση στο Κρασνοσέλκα, ο μητροπολίτης δήλωσε ότι αυτό το σενάριο, δυστυχώς, αρχίζει σταδιακά να γίνεται πραγματικότητα.

«Αυτός είναι ο λόγος που καλέσαμε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να αρνηθεί την επίσκεψή του στο Κίεβο. Πήρε μια διαφορετική απόφαση και τώρα, πρώτα απ’ όλα, αυτός είναι υπεύθυνος για τη νέα θλίψη και τα νέα προβλήματα των ορθόδοξων πιστών στην Ουκρανία», τόνισε ο Πρωτοσύγκελος της UOC.

Η ΕΟΔ έγραψε ότι η UOC κάλεσε τον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει τον προσωπικό έλεγχο της υπόθεσης κατάληψης ναού στο Κρασνοσέλκα.

Previous Article

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαρτάται άμεσα από τις ΗΠΑ

Next Article

Nα μην οδηγήσουμε τον λαό σε διχασμό, σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους