Η αναβίωση της Λαύρας του Κιέβου χάρις στους μοναχούς της UOC

Share:

Φωτογραφία: Alexandrtrofimov.ru

 

Το βίντεο προκάλεσε μεγάλη ανταπόκριση στους Ορθόδοξους πιστούς Ουκρανίας.

Στο κανάλι YouTube «Ημερολόγιου Διακόνου» δημοσιεύτηκε ένα βίντεο, που δείχνει πώς ήταν Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου πριν αποκατασταθεί από τους μοναχούς της UOC και πώς είναι τώρα.

«ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ! Η ανάσταση της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου με κόπους των μοναχών της UOC (φωτογραφικό γεγονός)», λέει η λεζάντα κάτω από το βίντεο.

Στα σχόλια, οι χρήστες του YouTube ευχαριστούν τον ηγούμενο και τους μοναχούς της UOC για τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

«Χαμηλή υπόκλιση στον Σεβασμιώτατο Παύλο και σε όλους τους μοναχούς για τη Λαύρα, ο Θεός να τους έχει καλά», έγραψε η Romashka Cvetoc.

«Ἀντιλαβοῦ, σῶσον, ἐλέησον καί διαφύλαξον ἡμᾶς, τους αμαρτωλούς και ανάξιους, και βοήθησε να διατηρηθεί η αγία Λαύρα μας», πρόσθεσε η Larisa Ignatievna.

«Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου είναι μια σωτηρία για κάθε πολίτη του Κιέβου, κάθε Ουκρανό, για την όμορφη πόλη μας το Κίεβο, για την αγαπημένη μας χώρα, την Ουκρανία. Προστατεύουμε και διατηρούμε το θεόσταλτο θησαυροφυλάκιο. Θεέ μου, δώσε μας δύναμη και φώτιση», τόνισε η Σβετλάνα Στάσεβσκαγια.

«Σήμερα η Λαύρα βαδίζει τον δικό της δρόμο του σταυρού», πρόσθεσε ο Βιάτσεσλαβ Μ.

«Η Λαύρα έχει αναστηθεί από τη στάχτη και ερείπια. Τέτοια μπορείτε να την πάρετε! Αλλά μην έχετε ψευδαισθήσεις, ο Θεός δεν εμπαίζεται! Μη το ξεχνάτε αυτό ποτέ», έγραψε η Nina Khashchina.

«Ποιος θα έρθει στις 28-29 (σ.σ. Μαρτίου);» ρωτά ο Αληθινός Κιεβίτης.

 

spzh.news

Previous Article

Εκατοντάδες πιστοί στη δέηση προς τους οσίους στην είσοδο των σπηλαίων της Λαύρας

Next Article

Οι αρχές της Τερνουπόλεως ετοιμάζουν σχέδιο έξωσης της UOC από τη Λαύρα του Ποτσάεφ