Η αναγνώριση της αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη και αξιολύπητη

Share:

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μεγάλης Αντιόχειας και πάσης Ανατολή Ιωάννης επιβεβαίωσε ότι η θέση του για τις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία παραμένει αμετάβλητη.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας, κ. Ιωάννης Χ θεωρεί και πιστεύει ότι η αναγνώριση των σχισματικών από τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ελλάδος και της Αλεξανδρείας είναι απαράδεκτη και αξιολύπητη. Αυτά ανέφερε στις 5 Δεκεμβρίου 2019 στη Δαμασκό, σε συνάντηση που είχε με τον προερχόμενο από το Πατριαρχείο Μόσχας, Ηγούμενο Αρσένιο.

Κατά τη διάρκεια μιας μακράς συνομιλίας, οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης των Διορθόδοξων σχέσεων. Ο Πατριάρχης Ιωάννης τόνισε ότι η εκτίμησή του για τις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία παραμένει αμετάβλητη.

Να θυμηθούμε ότι πρόσφατα ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης Χ, δήλωσε ότι οι πράξεις του Φαναρίου στην Ουκρανία προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ορθοδοξία και επίσης ότι πολιτικοί παράγοντες ήταν πίσω από το σχίσμα στην Ουκρανία.
orthochristian

Previous Article

Ἐρωτήματα διὰ τὸ «πισωγύρισμα» τοῦ Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας

Next Article

Ἐντυπωσιακὴ σύγκλισις κορυφαίων θρησκειοπαιδαγωγῶν καὶ νομικῶν μὲ τὰς προσφάτους ἀποφάσεις τοῦ ΣτΕ καὶ τοῦ ΕΔΔΑ διὰ τὰ θρησκευτικά

Διαβάστε ακόμα