Η απαγόρευση του UOC είναι συγκρίσιμη με τον διωγμό των πρώτων Χριστιανών

Share:

 

Ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας Μάρκος επέκρινε την πολιτική των ουκρανικών αρχών απέναντι στην κανονική Εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας Μάρκος δήλωσε ότι η πορεία των ουκρανικών αρχών να απαγορεύσουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC) θυμίζει διωγμό των πρώτων χριστιανών. Μίλησε σχετικά σε σχόλιο στο RIA Novosti.

«Από την άποψή μου, αυτή η κατάσταση… απηχεί τον διωγμό των Χριστιανών τον πρώτο αιώνα. Μόνο που είναι χειρότερο, γιατί οι διωγμοί εκτελούνται από ανθρώπους που ήταν ενορίτες της Εκκλησίας μας και τώρα ενεργούν εναντίον της», τόνισε ο ιεράρχης της ROCOR.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, οι ουκρανικές αρχές επιδιώκουν να κηρύξουν την κανονική UOC ανύπαρκτη εκκλησία, καθώς και την πλήρη απαγόρευσή της σε όλη τη χώρα. «Εάν σε ορισμένες περιοχές η UOC έχει ήδη απαγορευτεί, θέλουν να την απαγορεύσουν παντού», είπε.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, αυτή δεν είναι η πρώτη ομιλία του Μητροπολίτη Μάρκου με την υποστήριξη της UOC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εντατικές έρευνες σε διαμερίσματα επισκόπων, ιερέων, πιστών, σε μοναστήρια και εκκλησίες, που έχουν πραγματοποιήσει οι ουκρανικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, «είναι μέθοδος εκφοβισμού».

«Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ουκρανία απέχει πολύ από το να είναι ένα δημοκρατικό κράτος και ότι βρισκόμαστε παραμονή μιας νέας δίωξης των χριστιανών σε αυτή τη χώρα», είπε ο Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας.

spzh.news

Previous Article

Ποινική δίωξη κατά τοῦ ἡγουμένου τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου

Next Article

ΟΗΕ: Ἀνάγκη διασφάλισης τοῦ σεβασμοῦ στή θρησκευτική ἐλευθερία στήν Οὐκρανία