Η ατυχέστατη απάντηση Μητσοτάκη για το πρόβλημα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα

Share:

Το λένε δημοσιογραφικές ενώσεις αναγνωρισμένες παγκοσμίως δεν το πιστεύουν…Το λέει το Reuters το αγνοούν… Το λέει ο ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το «θάβουν»… Το λένε κατά πρόσωπο στον πρωθυπουργό μέσα στο ευρωκοινβούλιο κι εκείνος αντιδρά σπασμωδικά, επιδεικνύοντας δύο πρωτοσέλιδα αντιπολιτευόμενων εφημερίδων που του ασκούν κριτική! Είναι αυτό κατά τον κ.Μητσοτάκη απόδειξη ότι η ελευθεροτυπία λειτουργεί μια χαρά στη χώρα!!!

Υπάρχει θέμα σοβαρό, το γράφουμε εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και το ζούμε όσοι προσπαθούμε να κάνουμε κανονικά τη δουλειά μας. Και δουλειά μας δεν είναι να «λιβανίζουμε» την κυβέρνηση . Οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτή τη περίοδο την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία τα πάει από το κακό στο χειρότερο. 

Σε ότι αφορά στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων τα πάει τραγικά και πολύ… ακριβά! Μας έχει χρεώσει ήδη τουλάχιστον 14 δις και το ποσό θα εκτιναχθεί αν «κλείσουν» και τα F-35! Αυτό το ποσό ξεπερνά κατά πολύ τις αγορές της εποχής Σημίτη-Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου!

Ελευθεροτυπία δε σημαίνει ότι μπορούν ακόμη να κυκλοφορούν και αντιπολιτευόμενες εφημερίδες ή να λειτουργούν ιστοσελίδες που έχουν άποψη διαφορετική από την κυβέρνηση. 

Ελευθεροτυπία δε σημαίνει να λες κάτι που είναι αντίθετο από την κυβερνητική γραμμή και να δέχεσαι τηλεφωνήματα από φίλους ή «φίλους» που σε συμβουλεύουν να «μαζευτείς λίγο βρε παιδί μου».

Ελευθεροτυπία δε σημαίνει ότι όσοι δημοσιογράφοι πρέπει να υβρίζονται, να συκοφαντούνται, να «χαρακτηρίζονται» , να «εξαφανίζονται» και γενικώς να ταλαιπωρούνται γιατί δεν τους αρέσει το …λιβάνι.

Η παρουσία του πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την απάντηση που επιχείρησε να δώσει για το πρόβλημα της ελευθεροτυπίας στη χώρα ήταν ατυχέστατη… Απλά απέδειξε ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο…

ΥΓ. Για τους «σχολιαστές» που επιμένουν να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι «δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι κάτω από τη Μποτσουάνα, στις αξιολογήσεις», να πούμε ότι θα έπρεπε να τους είναι αρκετό ότι η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρώπη…

militaire.gr

Previous Article

Μία ἀκόμη δολία παγίς τοῦ παπισμοῦ

Next Article

Οι Ολλανδοί εντείνουν τον αγώνα ενάντια στις εντολές για το κλίμα