Η βοήθεια στη Λαύρα Σβιατογκόρσκ μαρτυρεί την ενότητα ολόκληρης της UOC

Share:

 

Ο Μητροπολίτης Σβιατογκόρσκ Αρσένιος ευχαρίστησε τους κληρικούς της Επισκοπής της Οδησσού για την ανθρωπιστική βοήθεια που παραδόθηκε.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Οδησσού Αγαθάγγελου , οι κληρικοί της Επισκοπής της Οδησσού παρέδωσαν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Λαύρα Σβιατογκόρσκ. Το βίντεο δημοσιεύεται στο κανάλι της Επαρχίας Οδησσού στο YouTube .

Σε ανθρωπιστική αποστολή μετέβησαν οι κληρικοί της Μητροπόλεως της Οδησσού μετά τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Κουκσά της Οδησσού.

Σύμφωνα με τον Αρχιδιάκονο Αντρέι Πάλτσουκ, παρά το γεγονός ότι η Λαύρα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τον πόλεμο, υπάρχει ένα αίσθημα ειρήνης και χάρης.

Ο ηγούμενος της Λαύρας Σβιατογκόρσκ, Μητροπολίτης Αρσένιος, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Αγαθάγγελο για την ανθρωπιστική βοήθεια που παραδόθηκε. Ο πρώτος σημείωσε ότι δεν έχουν τόσο αξία τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης αλλά η προσοχή και η φροντίδα.

“Είναι σημαντικό ότι πίσω από αυτή τη βοήθεια βρίσκεται η ενότητα της Εκκλησίας μας, η χριστιανική αγάπη. Πάντα είχα μεγάλο σεβασμό για τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο και σήμερα ως Μητροπολίτης δεν τολμώ να τον αποκαλώ συνάδελφο. Αυτός είναι Επίσκοπος με κεφαλαίο γράμμα , ένας πατέρας για νεότερους επισκόπους, ένα παράδειγμα της συμπεριφοράς του, ένα παράδειγμα της στάσης του προς το ποίμνιο», είπε ο Μητροπολίτης Αρσένιος, υποκλινόμενος στον επίσκοπο της Επαρχίας της Οδησσού εκ μέρους ολόκληρης της Λαύρας Σβιατογκόρσκ.

Όπως αναφέρθηκε, με την ευλογία του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου, οι κληρικοί της Μητροπόλεως της Οδησσού έφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λαύρα Σβιατογκόρσκ
spzh.news
Previous Article

”Στην Λετονία έχουμε ωμή ανάμειξη των Αρχών στις υποθέσεις της Εκκλησίας”

Next Article

Σε «άθλια κατάσταση» η Αγία Παρασκευή στο κατεχόμενο Κάτω Βαρώσι