Η ΔΙΣ συνεδείπνησε με τον Ρώσον Πρέσβυν

Share:

Παρά τα πυρά που εδέχθη η Ιεραρχία το προηγούμενον διάστημα, από μάλλον κρατικά δημοσιεύματα περί δήθεν εξαγοράς Μητροπολιτών από Ρώσους, δεν εδίστασε να μεταβή εις την ρωσικήν πρεσβείαν μεσούντος μάλιστα του Ουκρανικού. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα sputniknews.gr της 19ης Μαρτίου 2019:

«Με τη συμμετοχή του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Μασλόβ, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το ετήσιο δείπνο στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, με αφορμή τη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Στην κοινή συμβολή της ελληνικής και της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ο,τι αφορά την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών στάθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ, κατά την ομιλία του τη Δευτέρα στο ετήσιο δείπνο που διοργανώθηκε στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα για τη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Στο δείπνο συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και μέλη της Ιεράς Συνόδου, καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Ο κ. Μασλόβ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες για την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών τη διετία 2019-2020.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Μασλόβ για τη θερμή υποδοχή και σημείωσε ότι ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός, καθώς και οι ορθόδοξες Εκκλησίες της Ελλάδας και της Ρωσίας, συνδέονται με αισθήματα αγάπης και κατανόησης που βασίζονται σε ένα στέρεο θεμέλιο μιας κοινής πίστης και ιστορικής πορείας».

Previous Article

Μνήμη Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά

Next Article

«Να φοβάστε την οργή των νεκρών»!

Διαβάστε ακόμα