Η ΕΕ καταδικάζει τον βομβαρδισμό πόλης σκηνών του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα

Share:

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε επίθεση και ζημιές σε μία από τις εγκαταστάσεις του, όπου 22 εκτοπισμένοι σύμφωνα με πληροφορίες έχασαν τη ζωή τους.

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση «καταδικάζει τους βομβαρδισμούς που προκάλεσαν ζημιές στην έδρα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα και προκάλεσαν δεκάδες θύματα».

 Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ , γράφει στο ‘Χ’ ότι: «Χρειάζεται ανεξάρτητη έρευνα και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», προσθέτει. «Η προστασία των αμάχων είναι υποχρέωση που καθορίζεται από τις Συμβάσεις της Γενεύης» και «όλα τα μέρη στη σύγκρουση απαιτείται να τη σέβονται – συνεχίζει ο Μπορέλ.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού πρέπει να είναι σε θέση να εκτελεί με ασφάλεια όλα τα καθήκοντά της σύμφωνα με τις Συμβάσεις της Γενεύης, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής προστασίας, της βοήθειας στα θύματα και της πρόσβασης σε κρατούμενους».

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δεν πραγματοποίησαν καμία άμεση επίθεση σε εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή Αλ Μαουάσι, κοντά στη Ράφα.

Αυτό αναφέρθηκε από το IDF: «Το περιστατικό θα διερευνηθεί γρήγορα και τα ευρήματά του θα παρουσιαστούν στους διεθνείς εταίρους μας», προσθέτει ο Ισραηλινός Στρατός, υποδεικνύοντας ότι ο στρατός «καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να αποφύγει να βλάψει εργάτες, εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών και διεθνείς οργανισμούς που εργάζονται στη Λωρίδα της Γάζας».

Επιπλέον, «ο IDF έχει δεσμευτεί να επιτρέπει τη δραστηριότητα και την ασφαλή μετακίνηση διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, στη Λωρίδα της Γάζας».

Όσον αφορά τις αναφορές για πυροβολισμούς κοντά σε χειριστές του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP) κατά μήκος της «ανθρωπιστικής διαδρομής» που είχε ορίσει το Ισραήλ για τη διέλευση από το πέρασμα Kerem Shalom προς τη Λωρίδα της Γάζας, ο IDF «παρενέβη για να εξουδετερώσει δύο ένοπλους που αποτελούσαν απειλή για τον ισραηλινό στρατό στην περιοχή».

nova news

echedoros.blog

Previous Article

Ubuntu και Φαναριωτισμός

Next Article

«Ζητεῖται ψεύτης» εἰς Μαξίμου