Η Εκκλησία δεν μπορεί να στηρίζει το σύστημα κωδικών QR

Share:

Ο Μητροπολίτης Μάρκος δήλωσε ότι η Εκκλησία δε διαχωρίζει τα τέκνα της σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, όμως, οι κρατικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συμβάλλουν στο διχασμό.

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα kp.ru, ο αρχιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ριαζάν και Μιχάιλοβσκ κ.Μάρκος, σχολιάζοντας τα σχέδια των Αρχών να επιβάλουν περιορισμούς στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν κωδικό QR, τόνισε ότι αυτά τα σχέδια προκαλούν ήδη διχασμό στην κοινωνία. Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι σύμφωνη σε αυτό. Συγκεκριμένα είπε: «Και στην Εκκλησία υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την κατάσταση. Αλλά μπορώ να πω μόνο τούτο ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να συστήνει στο κράτος ώστε να εισαγάγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το σύστημα κωδικών QR και να επιβάλλει πρόστιμα στους παραβάτες. Επειδή, από τη φύση της, η Εκκλησία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέρος του κατασταλτικού μηχανισμού του κράτους».

Τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατανοεί τις ανησυχίες των κυβερνώντων για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, όπως επίσης σέβεται τις προσπάθειές τους για την επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, διαφωνεί με τις σκληρές μεθόδους, οι οποίες ήδη έχουν οδηγήσει σε βαθύτερο διχασμό την κοινωνία, τη στιγμή που αυτή πρέπει να είναι ενωμένη μπροστά στις εξωτερικές προκλήσεις. «Οπότε, η Εκκλησία δε ξεχωρίζει τα τέκνα της σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, σε έχοντες τον κωδικό QR και τους μη έχοντες. Ο Θεός έχει όλους τους ανθρώπους παιδιά Του. Και η Εκκλησία ανησυχεί, όταν βλέπει πραγματικά να ασκείται βία από κάποια παιδιά Του εναντίον άλλων, και προσεύχεται για την ειρηνική επίλυση του δημιουργηθέντος προβλήματος», ανακεφαλαίωσε ο Σεβασμιώτατος Μάρκος.

Ανδρέας Ιβανόβ
Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Previous Article

Χανιά: Ὁριστικό λουκέτο γιά τήν ἱστορική Ἐκκλησιαστική σχολή Κρήτης

Next Article

Ὁ Κοσμήτωρ κ. Σταμούλης τάσσεται ὑπὲρ τοῦ ἀντικληρικαλισμοῦ τοῦ Σύριζα;