Η Εκκλησία δεν παρανομεί διότι την κατοχυρώνει το Σύνταγμα

Share:

Ο Μητροπολίτης είπε : “πως η Εκκλησία δυσφημίστηκε, πως δεν καταλαβαίνει από την κρισιμότητα των περιστάσεων,  από την επιδημία αυτή και θέλει να είναι ανοικτή αλλά δεν είναι έτσι.  Η Αγία μας Εκκλησία δεν είναι ένα κατάστημα, δεν είναι ένας σύλλογος, αλλά είναι το Άγιο Σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το πνευματικό ιατρείο, το πνευματικό θεραπευτήριο, είναι η ιερά Κιβωτός της Σωτηρίας. …. Δεν είναι κάτι το κοινό. Και όταν δεν εορτάζουμε τέτοιες εορτές όπως είναι τα Άγια Θεοφάνεια όπως είναι το Πάσχα, όπου ήταν κλειστές οι Εκκλησίες και την Μεγάλη Εβδομάδα, αυτό είναι μεγάλη συμφορά για τον λαό του Θεού. Κάποιοι επιστήμονες δεν κατανοούν αυτά τα πράγματα και νομίζουν πως μέσα στο ναό θα μεταδοθεί ο μολυσμός και ο ιός, όμως δεν είναι έτσι, διότι μέσα στην Εκκλησία σωζόμαστε. Είναι αξιέπαινη η Ιερά Σύνοδος η οποία προχώρησε και είπε πως πρέπει να γίνει ο εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων” .

” Η Κυβέρνηση μονομερώς είπε ότι δεν θα γίνει η εορτή των Θεοφανείων και δεν ήταν της αρμοδιότητας, διότι αυτά τα θέματα  τα χειρίζεται η Ιερά Σύνοδος. ‘Εχουμε διακριτούς ρόλους” .

Μέσα στο Σύνταγμα υπάρχει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας  ο οποίος έχει συνταγματική ισχύ. Είπαν μερικοί ότι η Εκκλησία παρανομεί, δεν είναι η παρανομία από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου, είναι από την άλλη πλευρά διότι το Σύνταγμα και το άρθρο 13 κατοχυρώνουν την θρησκευτική συνείδηση και θρησκευτική λατρεία. Το άρθρο αυτό δεν αναστέλλεται  ούτε εν καιρώ πολιορκίας ή πολέμου.

Previous Article

Αφοπλίζουμε την Ελλάδα όταν η Τουρκία πιέζεται

Next Article

Σεβ. Ναυπάκτου: Ἡ Ἐκκλησία διὰ τὴν ψυχήν, ἡ ἐπιστήμη διὰ τὸ σῶμα

Διαβάστε ακόμα