Η Εκκλησία δεν χρωστάει στο Κράτος

Share:

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις από το στρατόπεδο της Αριστεράς.  Αυτή φορά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι το Άρθρο 3 δεν χρειάζεται αναθεώρηση, διότι καλύπτει πλήρως την θρησκευτική ελευθερία και ανεξιθρησκία στην Ελλάδα, σεβόμενο κάθε θρήσκευμα, και ότι θεωρεί ότι λανθασμένα η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε στον διάλογο την Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσης, επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση οι κληρικοί δεν πρέπει να απομακρυνθούν από την ενιαία αρχή πληρωμών, ώστε να κατοχυρώνεται σε αυτούς η ομαλή μισθοδοσία, η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη, το εφάπαξ και το επίδομα γάμου.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι οι κληρικοί «δεν είναι ελαιόλαδο ώστε να επιδοτούνται» και ότι διαφωνεί με απόψεις συντρόφων του ότι το κράτος ξεπλήρωσε τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εκκλησία και ότι το νέο καθεστώς επιδότησης που προωθείται θα δίδεται από το κράτος ωσότου να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Κράτους προς την Εκκλησία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στην τεράστια προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία, δίδοντας ως παράδειγμα την ανέγερση σχεδόν όλων των νοσοκομείων της Αθήνας.

Previous Article

Η συμφωνία μετάξυ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού δε θα περάσει

Next Article

Η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία απαγόρευσε τις επαφές με τους σχισματικούς του Κιέβου

Διαβάστε ακόμα