Η Εκκλησία της Αντιοχείας κάλεσε σε διάλογο για ενότητα Ορθοδοξίας

Share:

Το Πατριαρχείο Αντιοχείας τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η έξαρση των διαφορών που υπάρχουν στην Ορθοδοξία, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρούς διχασμούς.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας καλεί σε ολοκληρωμένο διάλογο για όλα τα αμφιλεγόμενα ζητήματα για λόγους διατήρησης της ενότητας της Ορθοδοξίας, αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αντιοχείας μετά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2021.

«Πατέρες της Ιεράς Συνόδου εξέτασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο και τόνισαν τη σημασία της διατήρησης της ενότητας της Ορθοδοξίας, του σεβασμού της κανονικής παράδοσης της Εκκλησίας και της αποφυγής οτιδήποτε θα μπορούσε να επιδεινώσει τις υπάρχουσες διαφορές, μετατρέποντας αυτές τις διαφορές σε μεγαλύτερες και πιο σοβαρές διαιρέσεις. στο ενιαίο Σώμα του Χριστού. Για αυτό το λόγο κάλεσαν στην έναρξη ενός ολοκληρωμένου διαλόγου για όλα τα συσσωρευμένα αμφιλεγόμενα ζητήματα, προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα επέτρεπαν την αποκατάσταση της εκκλησιαστικής κοινωνίας σε μια ορθόδοξη οικογένεια», ανέφερε η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της.

spzh.news

Previous Article

Εξελίξεις για τη διαδοχή στην Εκκλησία της Κρήτης

Next Article

Η έλευση του πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Κίεβο απέβη σε βάρος του ίδιου