Η Εκκλησία της Ουκρανίας ζητά να ακυρωθεί το νομοσχέδιο για την ονομασία

Share:

Στον Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο απευθύνθηκε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, με αίτημα να ασκήση έφεση στην απόφαση του Ουκρανικού Κοινοβουλίου στο θέμα που αφορά την ονομασία της.

“Θεωρούμε ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός, και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Καλούμε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να ασκήσει βέτο στον νόμο” – ανέφερε η νομική υπηρεσία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, σχετικά με το νομοσχέδιο που ψήφισε σήμερα το Ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την Νομική Υπηρεσία το εν λόγω νομοσχέδιο παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και εισάγει διακρίσεις σε εκατομμύρια πιστούς πολίτες της Ουκρανίας που ανήκουν στην Κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, ενώ παραβιάζει τη Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Να αναφερθεί ότι η κα. Βερχόβνα Ράντα απέστειλε το νομοσχέδιο στον Πρόεδρο κ. Ποροσένκο προς υπογραφή, που πλέον υποχρεώνει την Εκκλησία της Ουκρανίας να δηλώνει ότι ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Αντρέι Παρούμπι, υπογράμμισε πολλές φορές κατά τη συνεδρίαση ότι τα νομοσχέδια είναι “προσωπική επιθυμία του επίτημου Πατριάρχη Φιλάρετου”.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο αριθμ. 5309 που ψηφίστηκε σήμερα, αναγκάζονται χιλιάδες Κοινότητες – Εκκλησίες και Μοναστήρια να αλλάξουν τα καταστατικά τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα η νέα Εκκλησία να πάρει τους Ναούς της Εκκλησίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

romfea.gr

Previous Article

Παραβιάζετε το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία

Next Article

Το Φανάρι διαφωνεί με την συμφωνία

Διαβάστε ακόμα