Η Εκκλησία της Ρωσίας διακόπτει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Share:

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Διακόπτει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η Εκκλησία της Ρωσίας.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, κατά τη δεύτερη ημέρα της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου.

Παράλληλα, η Σύνοδος αποφάσισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την αφαίρεση από τα δίπτυχα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β΄.

Ακόμη εκτιμάται ότι το Πατριαρχείο Μόσχας δεν θα διακόψει την κοινωνία με επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, οι οποίοι δεν συλλειτουργούν και δεν αναγνωρίζουν τη σχισματική εκκλησία στην Ουκρανία.

Επιπλέον οι ενορίες στην Αφρική, που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αφαιρεθούν από την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, και θα λάβουν σταυροπηγιακό καθεστώς.

Ακόμη η Σύνοδος αποφάσισε να αλλάξει την Πατριαρχική Εκπροσώπηση στην Αλεξάνδρεια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα μετατραπεί σε ενορία της Εκκλησίας της Ρωσίας στο Καιρό.

Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να καταργήσει την Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Μόσχα, όπου μέχρι σήμερα είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηρύνης κ. Αθανάσιος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιανουαρίου 2019 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε αυτοκεφαλία στη νεοσυσταθείσα Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα δομή.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε εκφράσει την απογοήτευσή της για αυτή την κίνηση.

sputniknews.gr

Previous Article

Σεβ. Δημητριάδος: Τὸ κοράνιον εἶναι βιβλίον πολιτισμοῦ!

Next Article

Μαυροβουνίου: Μόνον ἡ Ἐκκλησία μένει ἀκεραία

Διαβάστε ακόμα