Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι Ορθόδοξο κράτος

Share:

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στις 17 Μαρτίου η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ο οποίος και προηξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων εντός του Μητροπολιτικού Ναού και ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος , απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους πιστούς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ναό, στους ακροατάς του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως μας και στους τηλεθεατάς του «Star Κεντρικής Ελλάδος», το οποίο και μετέδιδε ζωντανά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ωμίλησε για την μεγάλη αυτή ημέρα της νίκης της Ορθοδοξίας και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Σήμερα κηρύττει και βοά η ημέρα και η Εορτή της Ορθοδοξίας. Εορτάζουμε το πρόσωπο και τον θρίαμβο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ορθοδοξία είναι η λατρεία και η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού και ασφαλώς η σημερινή εορτή έχει και Ιστορικότητα.

Σήμερα Πανηγυρίζει ολόκληρη η Ορθοδοξία, όπου γης. Ας έρθουν να ιδούν οι θιασώτες της ουδετεροθρησκείας , αν η Ελλάδα είναι άθρησκο κράτος. Ας έρθουν να ιδούν τις Εκκλησιές μας που είναι γεμάτες από πιστούς, όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε Κυριακή και σε κάθε εορτή, για να καταλάβουν ότι η Ελλάδα, ήταν, είναι και θα είναι Ορθόδοξο κράτος, Ορθόδοξο Έθνος.

Να κρατήσουμε αδελφοί μου, ψηλά την δάδα της πίστεως και να μην αφήσουμε μια χούφτα αθέους να τα ισοπεδώσουν όλα. Ο λαός της Ελλάδος είναι Ορθόδοξος και η πίστη στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες. Η Εκκλησία μας 2000 χρόνια πολεμουμένη νικά. Πρέπει να γίνουμε πιο θερμοί στην πίστη διότι δυστυχώς έχουμε φθάσει σε μια οδυνηρή κατάσταση και δεν την κάνουν οδυνηρή τα μηνύματα που προσπαθούν να επιβάλλουν οι άθεοι αλλά η δική μας αδράνεια, που τα δεχόμαστε όλα παθητικά.

Δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την Ορθόδοξη ταυτότητα της Πατρίδος μας, διότι τότε θα σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει Ορθόδοξο λαό. Όλοι αυτοί που έπεσαν αγωνιζόμενοι υπέρ της Ορθοδοξίας και τους τιμήσαμε σήμερα να είστε βέβαιοι, αδελφοί μου, ότι εύχονται υπέρ ημών και προπάντων εύχεται και μας σκεπάζει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Υπέρμαχος Στρατηγός του Έθνους μας, Υπεραγία Θεοτόκος, διότι η Ελλάδα είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. Χρόνια Πολλά σε όλους!».

dogma.gr

Previous Article

Το Άγιον Όρος αξιοποιεί μόνον του την περιουσίαν

Next Article

Αδειάζουν τα χωριά της Βορείου Ηπείρου

Διαβάστε ακόμα