Η ενεργειακή κρίση σταματά τις αγρυπνίες στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Share:

Φώτα και σώματα θέρμανσης θα σβήνουν και στις εκκλησίες το επόμενο διάστημα, με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου, θα σταλεί άμεσα Εγκύκλιος στις ενορίες με οδηγίες για μείωση του ενεργειακού κόστους. «Θα περιοριστούν οι πολυέλαιοι που θα ανάβουν, ενώ θα μειώσουμε και τη θέρμανση» ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο π. Ιάκωβος.

Η σημαντικότερη απόφαση που λαμβάνει όμως η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης είναι να σταματήσουν τις αγρυπνίες, διότι υπολόγισαν ότι έχουν το μεγαλύτερο κόστος. «Θα σταματήσουμε τις αγρυπνίες στις ενορίες μας, διότι τις βραδινές ώρες καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και κοστίζει πάρα πολύ» λέει χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης.

«Για να καταλάβετε, μόνο στην ενορία μου, του Αγ. Θεράποντα, χρειαζόμαστε 12.000 ευρώ τον μήνα για τα λειτουργικά έξοδα» έφερε ως παράδειγμα ο π. Ιάκωβος.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιό της, με τίτλο «Περί εξοικονομήσεως ενεργείας», η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καλεί όλους τους ιεράρχες και κληρικούς να λάβουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις που ανήκουν σε η χρησιμοποιούνται από φορείς του Δημόσιου Τομέα».

ope.gr

Previous Article

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως

Next Article

Διαψεύδει ὁ Περιστερίου