Η επιστροφή του σχολείου στην ορθόδοξη κανονικότητα είναι πλέον μονόδρομος

Share:

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων ζητεί από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει άμεσα τα αντισυνταγματικά Προγράμματα Σπουδών Γαβρόγλου.
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσαγκάρη, γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), μετά και τις σημερινές αποφάσεις του ΣτΕ (1749 και 1750 / 2019), το υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει σε αυτό που δεν έκανε από την αρχή της σχολικής χρονιάς:

«Στην άμεση απόσυρση των παράνομων-αντισυνταγματικών, αντιπαιδαγωγικών και αντιχριστιανικών Θρησκευτικών (Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και των βιβλίων-φακέλων του μαθήματος) που εισήγαγε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία (Φίλης-Γαβρόγλου) στα σχολεία με σκοπό την πνευματική διάβρωση και προσηλυτισμό των ορθόδοξων μαθητών στην πολυθρησκεία. Η επιστροφή του σχολείου στην ορθόδοξη κανονικότητα μετά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είναι πλέον μονόδρομος για το υπουργείο Παιδείας και νομίζω και παλλαϊκή απαίτηση. Το υπουργείο Παιδείας, όπως έσπευσε άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οφείλει το ίδιο να πράξει για την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών. Αυτό είναι το δίκαιο και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πράξη».
ethnos.gr

Previous Article

Κοινὴ λύσις ἀπὸ Σεβ. Ναυπάκτου καὶ Βασιλειάδην

Next Article

Η αναμενόμενη απόσυρση των αντορθόδοξων θρησκευτικών

Διαβάστε ακόμα