Η Ευρώπη απειλεί με οικονομικές κυρώσεις χώρες που είναι κατά των ΛΟΑΤ

Share:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια στρατηγική για την ισότητα για τους ΛΟΑΤ άτομα, η οποία μπορεί να αφήσει τις “ανεπαρκώς ανεκτικές” χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς χρήματα.

Η Επίτροπος για την Ισότητα της ΕΕ, Έλενα Ντάλι, δήλωσε ότι οι χώρες που αντιτίθενται στους ΛΟΑΤ δεν πρέπει να λαμβάνουν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει η Politico .

Για παράδειγμα, η Πολωνία και η Ουγγαρία ταιριάζουν στον ορισμό του Ντάλι. Η Πολωνία έχει ήδη αντιμετωπίσει χρηματικές ποινές λόγω στάσεων απέναντι σε ΛΟΑΤ άτομα.

Η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των δικαιωμάτων ΛΟΑΤ «προβλέπει μια σειρά στοχοθετημένων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων νομικών και οικονομικών μέτρων, τα επόμενα 5 χρόνια».

Η στρατηγική, η οποία θα χρειαστεί να συμμετάσχει από χώρες μέλη για να εφαρμόσει πολλές από τις βασικές διατάξεις της, ζητεί να επεκταθεί ο κατάλογος των «εγκλημάτων της ΕΕ» ώστε να συμπεριλάβει το έγκλημα μίσους και τη ρητορική μίσους, ακόμη και όταν στοχεύουν άτομα LGBTIQ · αναγνώριση των δικαιωμάτων LGBTIQ γονιμότητας σε ολόκληρο το μπλοκ · και διερευνά πιθανά μέτρα για την υποστήριξη της αμοιβαίας αναγνώρισης της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο φύλων.

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς, η στρατηγική “διασφαλίζει ότι οι ανησυχίες των ΛΟΑΤ αντικατοπτρίζονται σωστά στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ, έτσι ώστε τα άτομα ΛΟΑΤ σε όλη τους την ποικιλομορφία να είναι ασφαλή και να έχουν ίσες ευκαιρίες για άνθηση και πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία”.

Όπως αναφέρθηκε, νωρίτερα ο Πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε ότι η εχθρότητα της Πολωνίας έναντι των σεξουαλικών μειονοτήτων θα επηρεάσει αρνητικά τις επενδύσεις στη χώρα.

https://spzh.news

Previous Article

Η τούρκικη απειλή για «ιερό πόλεμο», εκ μέρους Μουσουλμάνων μεταναστών

Next Article

Αλματώδης αύξηση χρήσης ναρκωτικών και ψυχοφαρμακων κατά την διάρκεια της καραντίνας