Η Ε.Ε. δεν θα ζητήσει “άδειο μεσαίο κάθισμα” στις πτήσεις

Share:

Με 100% πληρότητα θα πετούν τα αεροπλάνα,  χωρίς να υποχρεούνται οι αεροπορικές εταιρείες να διατηρούν κενά ορισμένα καθίσματα. Στις εκκλησίες όμως επέβαλαν τα 10τμ.  ανα άτομο με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 50. Ξυπνάτε Χριστιανοί μας κοροϊδεύουν χωρίς ντροπή!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα υποχρεωθούν να αφήνουν κενά τα μεσαία καθίσματα στις θέσεις τριών επιβατών, ωστόσο η χρήση μάσκας προσώπου κατά τις πτήσεις, αλλά και στα αεροδρόμια θα είναι υποχρεωτική, καθώς αργά αλλά σταθερά θα επανακάμπτει η ταξιδιωτική κίνηση, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι οδηγίες για τα αεροπορικά ταξίδια αποτελούν μέρος ευρύτερου πακέτου συστάσεων το οποίο θα εκδώσει η Κομισιόν σήμερα, προκειμένου να ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να υπάρξει επανεκκίνηση των ταξιδίων, προκειμένου να αναζωογονηθεί ο σκληρά πληττόμενος από την πανδημία κλάδος του τουρισμού.

Το σύνολο των οδηγιών της Κομισιόν έχει ως στόχο να μπορούν οι άνθρωποι να συνεχίσουν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και των παραλιών τους ερχόμενους μήνες, παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση του Reuters, η Κομισιόν καλεί τις κυβερνήσεις των 27 κρατών μελών της Ε.Ε. να λαμβάνουν υπ’ όψιν την ανάγκη των ανθρώπων να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους σε άλλες χώρες μέλη της Ένωσης και να επιτρέπουν τα σχετικά ταξίδια.

Πρόταση της Επιτροπής είναι η παράταση των περιορισμών για τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια στις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν για ακόμη 30 ημέρες, έως δηλαδή την 15η Ιουνίου.

Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά προτείνει:

-Τεστ ανίχνευσης ή αντισωμάτων στη χώρα αναχώρησης των τουριστών, έως και 72 ώρες πριν από το ταξίδι, με χρηματοδότηση και από κοινοτικούς πόρους.

-Εναλλακτικά, η υποχρέωση διενέργειας τεστ να παραλείπεται στις χώρες, όπου αποδεδειγμένα πανδημία βρίσκεται υπό έλεγχο.

-Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου να αναγνωρίσει και να διοχετεύει τα τεστ στις χώρες-μέλη και τα αποτελέσματα των τεστ να έχουν τη μορφή ενός “ψηφιακού πιστοποιητικού”.

-Να υπάρχει ευελιξία σε κρατήσεις και ακυρώσεις, για όσους επίδοξους ταξιδιώτες βρεθούν θετικοί στο τεστ.

-Η χώρα προορισμού θα αναλαμβάνει να ενημερώσει τους τουρίστες για τα ισχύοντα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του δημοσίου φορέα υγείας.

Δε θα υποχρεούνται οι αεροπορικές εταιρείες να διατηρούν κενά ορισμένα καθίσματα στα αεροσκάφη, τα οποία θα μπορούν να πετούν και με πληρότητα 100%. Η χρήση μάσκας για πλήρωμα και επιβάτες, όμως, θα είναι υποχρεωτική.

-Δε θα σερβίρονται φαγητά και ποτά κατά τη διάρκεια της πτήσης και δε θα υπάρχουν έντυπα στα καθίσματα.

-Οι αεροπορικές εταιρείες να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα του Ευρωπαϊκού Φορέα Ασφάλειας των Αερομεταφορών και του ECDC.

-Σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων θα διεξάγεται τεστ και ιχνηλάτηση στους τουρίστες στη χώρα υποδοχής, η οποία θα παρέχει νοσηλεία και φροντίδα σε όσους ασθενήσουν. Οι ασθενείς τουρίστες θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα υποδοχής σε καραντίνα. Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούν να επιβληθούν τοπικού χαρακτήρα περιορισμοί.

-Οι τοπικές αρχές να ελέγχουν αυστηρά τη συμμόρφωση με όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής και προστασίας σε ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, παραλίες, δημόσια μέσα μεταφοράς, ενοικιαζόμενα μέσα, αθλητικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, μουσεία, χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

-Οι χώρες υποδοχής θα εξασφαλίζουν τη δυνατότητα διενέργειας τεστ και εποπτείας της δημόσιας υγείας στις τουριστικές περιοχές. Σε περίπτωση έκρηξης της πανδημίας, θα μπορούν να ζητήσουν και συνδρομή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Να μην υπάρχει καραντίνα κατά το ταξίδι επιστροφής των τουριστών στη χώρα προέλευσής τους, ώστε να μην αποθαρρύνονται να ταξιδέψουν από φόβο εγκλωβισμού.

-Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών που θα επιτρέπουν την εθελοντική παρακολούθηση των κρουσμάτων με μέριμνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

-Άμεση ενημέρωση των αρχών σε ευρωπαϊκών επίπεδο σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο, ώστε να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα και προφυλάξεις.

capital.gr

Previous Article

Δεν θα κοινωνούν οι πιστοί στη Γερμανία!

Next Article

Το ΣτΕ για το θέμα αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία

Διαβάστε ακόμα