Η κατάσταση με το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία επηρεάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία

Share:

Επίσκοπος Ρεμεζιάν Στέφανος: Η κατάσταση με το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία επηρεάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία

Κάθε τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία δύναται να έλθει αντιμέτωπη με το εκκλησιαστικό σχίσμα, το οποίο δημιουργήθηκε στην Ουκρανία, αλλά εάν η κατάσταση διευθετηθεί ορθώς, τότε θα είναι ευκολότερα για τους υπόλοιπους στο μέλλον, θεωρεί ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας επίσκοπος Ρεμεζιάν Στέφανος.

Σε συνέντευξή του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Πέρσι κοζάτσκι» ο Θεοφιλέστατος κ. Στέφανος επεσήμανε ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία επηρεάζει ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο.

«Το σχίσμα είναι το χειρότερο που δύναται να συμβεί στην Εκκλησία <…> Εάν η κατάσταση εδώ στο Κίεβο διευθετηθεί ειρηνικά (το πώς θα γίνει αυτό δεν το γνωρίζουμε προς το παρόν, αλλά ελπίζουμε ότι ο Κύριος θα βοηθήσει μόνος Του) τότε και για τις υπόλοιπες τοπικές Εκκλησίες θα είναι απλούστερα τα πράγματα. Εάν δεν επιτευχθεί αυτό, τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα στον ορθόδοξο κόσμο, τέτοιο, που δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε εδώ και είκοσι αιώνες», τόνισε ο Σέρβος ιεράρχης.

«Φρονώ ότι ο Κύριος αξίωσε τον ορθόδοξο ουκρανικό λαό ώστε ειδικά αυτός πρέπει τώρα πραγματικά να δώσει απάντηση για το πώς πρέπει να διαφυλάξουμε την ειρήνη στην Ορθοδοξία», ανέφερε ο επίσκοπος Ρεμεζιάν Στέφανος.

https://mospat.ru/

Previous Article

Επίσκεψη του επικεφαλής του Φαναρίου εισβολή στο κανονικό έδαφος της UOC

Next Article

Στην Ουκρανία μόνο η UOC έχει διαδοχή από πρίγκιπα Βλαδίμηρο