Η Κυβέρνηση κλείνει τις Εκκλησίες τα Θεοφάνεια

Share:

Στις 15 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι οι Ιεροί Ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς τόσο για προσκύνηση και ατομική προ­σευχή, όσο και για προσέλευση στην Θεία Λειτουργία των τριών μεγάλων Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Περιτομή του Χριστού και Θεοφάνεια)

Δυστυχώς οι κρατούντες, νοσταλγώντας την δόξα του Καίσαρα, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, αποφάσισαν να κλείσουν τις Εκκλησίες και τα Θεοφάνεια . Η Εκκλησία έχει χάσει την αυτοτέλειά της και η Κυβέρνηση αποφασίζει πότε και με πόσους πιστούς τελικά θα λειτουργήσουν οι ναοί. Οδηγούμαστε στην πλήρη εξουθένωση και περιθωριοποίηση και αποσύνθεση της Εκκλησίας. Με ποιο δικαίωμα η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Εκκλησία, την κιβωτό του Γένους, σαν ένα ξένο σώμα; Αυτή την εξουσιοδότηση της έδωσαν οι χιλιάδες των Ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών πού την ψήφισαν; Καλούνται οι Επίσκοποι να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους, ο πιστός λαός θα βρίσκεται δίπλα τους, διαφορετικά και το Πάσχα οι ναοί θα είναι κλειστοί.

Η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει αύριο Δευτέρα να εξετάσει το ζήτημα

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνεται ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά από την σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή (3.1.2021) για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 το πρωί, η οποία θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Previous Article

Η απόφαση της Κυβέρνησης για τα Θεοφάνεια δημιουργεί αισθήματα πικρίας

Next Article

Η κυβέρνηση παρέδωσε τα 6-10 νμ εθνικού εναερίου χώρου στην αγκαλιά του Ερντογάν

Διαβάστε ακόμα