Η μεγαλύτερη επιθυμία μου να τελειώσει ο αιματηρός πόλεμος

Share:

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις προσευχές του Αγίου Ονούφριου του Μεγάλου και άλλων αγίων ο Κύριος θα σταματήσει τον πόλεμο.

Στις 25 Ιουνίου 2022, μετά την πανηγυρική λειτουργία με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης του Αγίου Ονούφριου του Μεγάλου, ο Προκαθήμενος της UOC απηύθυνε ευγνωμοσύνη σε όλους τους παρευρισκόμενους για τις προσευχές και είπε ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να τελειώσει ο αιματηρός πόλεμος, αναφέρει το news.church.ua.

«Σκοτώνονται άμαχοι, που γενικά δεν φταίνε σε τίποτα, αυτή είναι η μεγαλύτερη θλίψη που καταπιέζει σήμερα όχι μόνο εμένα, αλλά όλους εσάς. Προσευχόμαστε ο Κύριος να φωτίσει αυτούς που επιτίθενται, να τους φωτίσει ο Κύριος, γιατί ο πόλεμος δεν είναι αυτό που ευλογεί ο Θεός», είπε ο Προκαθήμενος της UOC.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω των προσευχών του Αγίου Ονούφριου του Μεγάλου και άλλων αγίων, ο Κύριος θα σταματήσει αυτόν τον παράφρονα φόνο ανθρώπων και θα επικρατήσει ειρήνη και αρμονία στον τόπο μας.

Ο Προκαθήμενος της UOC υπενθύμισε ότι μόνο με τον Θεό μπορεί κανείς να περπατήσει σωστά στο επίγειο μονοπάτι, κάνοντας καλές πράξεις.

«Εύχομαι όλοι μας, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, να βαδίζουμε στους δρόμους της αγάπης, της ταπεινοφροσύνης, της προσευχής και της υπομονής. Είθε ο Κύριος με τις προσευχές του Αγίου Ονούφριου να μας φυλάξει όλους και να χωρίσει στη γη μας ειρήνη και ευλογία», είπε ο Μακαριώτατος.

spzh.news

Previous Article

Κοντά σε ιστορική συμφωνία ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου με την Σερβική Εκκλησία

Next Article

O Mητρ. Αντώνιος ενημέρωσε τις Τοπικές Εκκλησίες για τις διώξεις κατά της Ουκρανικής Εκκλησίας