Η Μητρόπολη Κριμαίας στη Ρωσική Εκκλησία

Share:

Διαφοροποιείται από την πλειοψηφία της ΟΟΕ ο Μητροπολίτης Συμφεροπόλεως και Κριμαίας Λάζαρος. Μένει στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας.

Tαχύτατες είναι οι εξελίξεις στο εκκλησιαστικό μέτωπο της Ουκρανίας μετά τη μεγάλη Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Παρασκευή 27 Μαΐου 2022) που αποφάσισε τη μετάβαση σε καθεστώς «πλήρους ανεξαρτησίας και αυτονομίας» από τη Ρωσική Εκκλησία.

Σε ανακοίνωση του Μητροπολίτη Συμφεροπόλεως και Κριμαίας Λαζάρου (βλ. φωτό), διευκρινίζεται ότι η Μητρόπολη διαφωνεί με τις αποφάσεις και παραμένει στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS η αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Κριμαίας παρευρέθηκε στη Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσω βιντεοσύνδεσης. Εκεί «καταψήφισε ομόφωνα το ψήφισμα του Συμβουλίου και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Καταστατικό Χάρτη».

Προηγουμένως ο Μητροπολίτης Λάζαρος είχε υποστηρίξει προς τους συνέδρους ότι «το υφιστάμενο κανονικό καθεστώς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως αυτοδιοικούμενου τμήματος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν το βέλτιστο».

kosmodromio.gr

Previous Article

Η ”ΜΟΕ” δεν είναι δυνατόν να τεθεί στο ίδιο επίπεδο με τους Ουκρανούς σχισματικούς

Next Article

Πατριάρχης Μόσχας: Οι προσπάθειες για διαχωρισμό δεν θα πετύχουν ποτέ!