Η Ν.Δ. επιτίθεται στον Αλβανίας;

Share:

Το παλαιόν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που διετέλεσε Γενικός Γραμματεύς ΜΜΕ, κ. Ι. Παναγιωτόπουλος και σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, ασκεί ασύμμετρον κριτικήν εις τον πάλαι ποτέ Καθηγητήν της Θεολογικής Σχολής και διαβιούντα εν μέσω εχθρικού περιβάλλοντος Προκαθήμενον της μαρτυρικής Εκκλησίας της Αλβανίας, με επιστολήν του εις την εφημερίδα «Τα Νέα» της 1ης Απριλίου 2019. Αναφέρει ότι η επιστολή προς τον Πατριάρχην:

«στερείται ασφαλούς τεκμηρίωσης, καθώς προβάλλει πλαγίως πλην σαφώς το εκκλησιολογικά μη παραδεκτό επιχείρημα ότι η Ενωτική Σύνοδος του Κιέβου (15.12.2018) κατέστη ατελής, αφού μετείχαν σε αυτήν επίσκοποι καθαιρεθέντες η χειροτονηθέντες από καθαιρεθέντες».

Δηλαδή ο κ. Καθηγητής αποδέχεται ως κανονικάς και τας Συνόδους των Παλαιοημερολογητών; Κατόπιν μεταχειρίζεται την γνωστήν μέθοδον: όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σου του απευθύνεις ευθέως η εμμέσως την κατηγορίαν ως «σλαυοφίλου» η «ρωσοφίλου». Τελικώς δεν απέχει πολύ από τον γκεμπελισμόν που εχρησιμοποίησεν ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνησις του κ. Τσίπρα δια το «Σκοπιανόν»… Το κείμενόν του καταλήγει ως εξής:

«όπως τότε αμφισβητήθηκε η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας (2016) από ευσεβιστικούς κύκλους, έτσι και τώρα οι ίδιοι κύκλοι αμφισβήτησαν την επίλυση του ουκρανικού προβλήματος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο!».

Ποταπή προσπάθεια πλήξεως του κ. Αναστασίου δια την μετοχήν του εις την «Ζωή», που δεν αρμόζει όχι εις Καθηγητήν αλλά ούτε εις Επίκουρον. Που όμως βλέπει την επίλυσιν, όταν η Υπάτη Αρμοστία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφάτως ωμίλησε δι’ επιδείνωσιν εξαιτίας του εκκλησιαστικού; Το κύριον ερώτημα είναι: αντικατέστησαν τας γνωματεύσεις του κ. Φειδά με αυτάς του κ. Παναγιωτοπούλου;

Previous Article

Ορθόδοξος Εκκλησία της Πολωνίας: Στην Ουκρανία αδύνατον είναι να χορηγείται το αυτοκέφαλο σε ομάδα σχισματικών

Next Article

Οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο

Διαβάστε ακόμα