Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα είναι ενωμένη με τον Μητροπολίτη Ονούφριο

Share:

Την υποστήριξή του προς τον Μητροπολίτη Ονούφριο και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα Κυπριανός, του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας πιστεύει πως με ένα τέτοιο Προκαθήμενο, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας θα είναι ενωμένη, αποστολική και συνοδική.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος απάντησε για το αν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας θα αναγνωρίσει την νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

”Η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας έχει ορίσει μια επιτροπή για την αντιμετώπιση του ουκρανικού ζητήματος. Με τη βοήθεια του Θεού, η διαφορά θα επιλυθεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες” δήλωσε ο Μητροπολίτης Κυπριανός.

”Θυμάμαι ότι βρισκόμουν στην Ουκρανία στους εορτασμούς στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου για την βάπτιση των Ρως. Στη συνέχεια με απόφαση της Ιεράς μας Συνόδου εκλέχθηκα εκπρόσωπος. Είδα την πομπή και τους ανθρώπους που έδειξαν την στήριξη τους στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ελπίζω πραγματικά ότι το ζήτημα θα επιλυθεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες. Εντυπωσιάστηκα από τον λόγο και την προσευχή του Μακαριωτάτου, Μητροπολίτη Ονουφρίου. Είναι ένας πολύ πνευματικός άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι με ένα τέτοιο Προκαθήμενο η Εκκλησία θα είναι ενωμένη, αποστολική και συνοδική”.

Ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, εξέφρασε πάντως την επιθυμία εάν είναι δυνατόν να βρεθεί συναινετική λύση μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

”Η Βουλγαρία ήταν πάντα μία χώρα η οποία αγαπά την Ορθοδοξία και είναι φιλική προς τους Ορθόδοξους λαούς. Είμαστε έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, πολύ περισσότερο, των Ορθοδόξων Εθνών θα ενισχύσει την πίστη μας” – πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κυπριανός.

Romfea.gr

Previous Article

Η Ιερά Σύνοδος τίμησε τον προστάτη της Μέγα Φώτιο

Next Article

Στην Αγία Σοφία και στην Χάλκη ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Διαβάστε ακόμα