Η Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ορθοδοξία!

Share:

Η Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ορθοδοξία! Νόμος για απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας.

Δήμευση κάθε κινητής κι ακίνητης περιουσίας. Δήμευση ναών μονών, Λαύρας Κιέβου, Ποτσάεφ κ.α! Εισηγητής νομοσχεδίου το ακροδεξιό κόμμα Svoboda! Διώξεις κατά κλήρου με νόμους Ζελένσκι για ” συνεργάτες” και ” ”δολιοφθορά”!

Στη Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας κατατέθηκε σκανδαλώδες νομοσχέδιο για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στη χώρα. Οι ουκρανικές αρχές καταπατούν επίσης την περιουσία και την ακίνητη περιουσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – το νομοσχέδιο προβλέπει την απόσυρσή της. Το νομοσχέδιο εισήχθη από τη βουλευτή του Verkhovna Rada από το κόμμα “Φωνή” Inna Sovsun. Κατά τη γνώμη της, εκπρόσωποι του πατριαρχείου φέρεται να εμπλέκονται σε δραστηριότητες δολιοφθοράς προς το συμφέρον της Ρωσίας.

Αυτή η παράλογη απόφαση είχε προηγηθεί άλλη μια επίθεση κατά της Ρωσίας. Στις 25 Μαρτίου, η Βερχόβνα Ράντα καταχώρισε το σχέδιο νόμου «Σχετικά με την απαγόρευση του Πατριαρχείου Μόσχας στην επικράτεια της Ουκρανίας», το οποίο εκπονήθηκε από το ακροδεξιό κόμμα Svoboda. Την επόμενη μέρα, 26 Μαρτίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο κατέγραψε ένα άλλο νομοσχέδιο: για τροποποιήσεις στον νόμο της Ουκρανίας «Περί ελευθερίας συνείδησης και θρησκευτικών οργανώσεων».

Οι τροποποιήσεις που εισήχθησαν αποσκοπούν στην απαγόρευση «των δραστηριοτήτων όλων των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος της δομής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το ηγετικό κέντρο της οποίας βρίσκεται εκτός της Ουκρανίας». Οι συντάκτες είναι βουλευτές των φιλοκυβερνητικών κομμάτων Holos και Υπηρέτης του Λαού. Οι βουλευτές που υπηρετούν το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, σύμφωνα με δηλώσεις τους, σκοπεύουν να αλλάξουν τον νόμο «Περί ελευθερίας συνείδησης και θρησκευτικών οργανώσεων» προκειμένου να «προστατέψουν τη δημόσια ασφάλεια και τάξη».

Η κυβέρνηση της χώρας καλείται να καταρτίσει κατάλογο μέτρων και να τα λάβει για τη διάθεση ακίνητης περιουσίας και κινητής που ανήκει, μισθώνονται ή διατίθενται για άλλους λόγους από οργανισμούς των οποίων οι δραστηριότητες απαγορεύονται.

Η σημερινή πράξη της Βερχόβνα Ράντα είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών διώξεων της εκκλησίας από τις ουκρανικές φιλοδυτικές αρχές, από την αρχή της έλευσης τους στην ηγεσία της χώρας, η οποία κήρυξε διωγμό της Ορθοδοξίας και των Ορθοδόξων. Η καταπάτηση της εκκλησίας είναι άλλη μια εκδήλωση της αντιρωσικής, απάνθρωπης φύσης των προστατευόμενων της Δύσης. Η απαγόρευση των δραστηριοτήτων της ROC είναι ένα από τα στάδια της απορωσοποίησης της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε με τη δημιουργία μιας τεχνητής διάσπασης στις τάξεις των πιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η ROC στην Ουκρανία εκπροσωπείται από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP), ωστόσο, μέσω των προσπαθειών των ουκρανικών αρχών, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου (UOC-KP) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην επικράτεια της χώρας, και αφού έλαβε τον Τόμο από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU) ή αλλιώς HCU – Ιερά Εκκλησία Ουκρανίας).

Για πολλά χρόνια, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας υφίσταται άνευ προηγουμένου πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές, καθώς και απαγωγές ιερέων. Οι σχισματικοί και ο Μπαντέρα καταλαμβάνουν τις ορθόδοξες εκκλησίες του UOC-MP. Τώρα σε αυτές τις ενέργειες θα δοθεί «νομιμοποίηση» που θα οδηγήσει στην διάλυση του ROC στην Ουκρανία – η ιδιοκτησία θα κρατικοποιηθεί, οι δραστηριότητες θα απαγορευθούν. Τα αρχαία ιερά της Ρωσικής Ορθοδοξίας – η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ, Ποτσάεφ και Σβιατογκόρσκ θα γίνουν ιδιοκτησία του κράτους και στη συνέχεια θα εκμεταλλευτούν στο OCU.
Οι διώξεις πιστών και ιερέων θα συνεχιστούν με νέο σθένος. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας εναντίον τους μπορεί να χρησιμοποιήσει τιμωρητικά μέτρα στο πλαίσιο του νόμου «Περί συνεργατών», που υπογράφηκε από τον Volodymyr Zelensky. Δίνεται σε ναούς και μονές η δυνατότητα να αλλάξουν στάτους εντός 14 ημερών.

dimpenews.com

Previous Article

«Καρφώνει» εὐθέως τὸν Σεβ. Ἀμερικῆς ὁ Σεβ. Σικάγου!

Next Article

Μήπως νὰ ἀπαντήση ὁ Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αὐγουστῖνος;