Η Ουκρανική Εκκλησία κάλεσε τον Πρόεδρο να σταματήσει τις παράνομες πράξεις εναντίον τηςης UOC

Share:

Στη συνεδρία Ιεράς Συνόδου οι επίσκοποι της UOC απηύθυναν έκκληση στον Πρόεδρο Ζελένσκι ζητώντας να λάβει μέτρα κατά των παραβιάσεων του νόμου κατά της Εκκλησίας.

Στις 12 Μαΐου 2022, η Ιερά Σύνοδος της UOC απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι με αίτημα να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες κατά της Εκκλησίας, ανέφερε το Ενημερωτικό Κέντρο της UOC.

Μέλη της Συνόδου εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων υποκίνησης μίσους και εχθρότητας για θρησκευτικούς λόγους στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, αντιεκκλησιαστικά νομοσχέδια έχουν υποβληθεί προς εξέταση από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο, οι τοπικές αρχές στις περιφέρειες προσπαθούν να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν παράνομα τις δραστηριότητες των θρησκευτικών κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με τη σιωπηρή συναίνεση ή με την ανοιχτή παρέμβαση των τοπικών αρχών, καταλαμβάνονται οι ναοί της UOC.

Η σύνοδος δήλωσε ότι όλα αυτά τα γεγονότα είναι συνέπεια της εσφαλμένης θρησκευτικής πολιτικής της εποχής της προεδρίας του Πετρό Ποροσένκο και αποτέλεσμα της καταστροφικής ιδεολογίας της λεγόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (του Επιφάνιου).

Η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι ζητώντας να παρέμβει στην κατάσταση, να σταματήσει το θρησκευτικό μίσος στην ουκρανική κοινωνία και να λάβει μέτρα κατά των παράνομων ενεργειών κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επίσης, η UOC προσέφυγε επίσημα στη Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας Irina Venediktova με αίτημα να διερευνήσει παράνομες ενέργειες εναντίον της Εκκλησίας από κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σας θυμίζουμε ότι σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας, οι αρχές προσπαθούν να απαγορεύσουν νομικά την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και να υποστηρίξουν τους οπαδούς της OCU που καταλαμβάνουν τις εκκλησίες της UOC.

spzh.news

Previous Article

Πατριάρχης Κύριλλος: Το ποίμνιό μας βρίσκεται και στη Ρωσία και στην Ουκρανία και προσευχόμαστε θερμώς για την αποκατάσταση της ειρήνης

Next Article

Το Πατριαρχείο Σερβίας για την Εκκλησία των Σκοπίων