Η Ουκρανική Εκκλησία καταδίκασε επίσημα την επιθετικότητα της Ρωσίας

Share:

Η σύνοδος της UOC δήλωσε ότι η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας καθημερινά αφαιρεί ζωές των γιων και των θυγατέρων της Ουκρανίας.

Από την αρχή των εχθροπραξιών, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία καταδίκασε την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και τόνισε επίμονα ότι ο πόλεμος είναι μεγάλη αμαρτία, σύμφωνα με τη δήλωση της Ιεράς Συνόδου της UOC, που εγκρίθηκε σε συνεδρία στις 12 Μαΐου 2022, αναφέρει το Ενημερωτικό Κέντρο της UOC.

Σημειώνεται ότι για σχεδόν τρεις μήνες ο ουκρανικός λαός αμύνεται με θάρρος από τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία εισέβαλε στο έδαφος του κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους μας. «Κάθε μέρα αυτός ο βίαιος πόλεμος αφαιρεί τις ζωές των γιων και των θυγατέρων της Ουκρανίας. Οι φλόγες του πολέμου διαπέρασαν την καρδιά κάθε πολίτη, χιλιάδες οικογένειες ένιωσαν τον φλεγόμενο πόνο αυτής της τρομερής τραγωδίας. Περισσότεροι από πεντέμισι εκατομμύρια Ουκρανοί αναγκάστηκαν να γίνουν εκτοπισμένοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Η UOC έχει επανειλημμένα ζητήσει να σταματήσει η αιματοχυσία και να επιλυθεί η σύγκρουση με τη βοήθεια των λέξεων, ξεκινώντας τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. «Δυστυχώς, οι προσπάθειες για ειρηνικές διαπραγματεύσεις δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αντίθετα, σήμερα οι ρουκέτες και οι βομβιστικές επιθέσεις έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρη την επικράτεια της Πατρίδας μας», ανέφερε η Ιερά Σύνοδος.

spzh.news

Previous Article

Το Πατριαρχείο Σερβίας για την Εκκλησία των Σκοπίων

Next Article

Αλειτούργητες οι εκκλησίες στα Κατεχόμενα λόγω απόρριψης αιτημάτων