Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη Εκκλησία του ουκρανικού λαού που ενώνει το κράτος και τον λαό μας

Share:

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αντώνιο η Μεγάλη Λιτανεία έδειξε για άλλη μια φορά ότι η UOC είναι η μόνη Εκκλησία που ενώνει πραγματικά την Ουκρανία και τον Ουκρανικό λαό.

Οι δυνάμεις που πολεμούν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία πολεμούν στην ουσία την ουκρανική κρατικότητα, είπε ο Πρωτοσύγκελος της UOC, Μητροπολίτης Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιος (Πακάνιτς), στο σχόλιο για το YouTube κανάλι του Ανατόλι Σαρίι.

Ο ιεράρχης σημείωσε ότι η Μεγάλη Λιτανεία, που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 27 Ιουλίου με αφορμή την 1033η επέτειο Βαπτίσεως των Ρως, συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας. Ιδιαίτερη χαρά προκαλεί ο μεγάλος αριθμός νέων.

«Υπήρχαν εκπρόσωποι διαφορετικών εδαφών – ανατολής, δύσης, βορρά, νότου. Δηλαδή, μαρτυρήσαμε για άλλη μια φορά ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη Εκκλησία του ουκρανικού λαού που ενώνει το κράτος και τον λαό μας. Και εμείς, φυσικά, δεν καταλαβαίνουμε τις δυνάμεις που πολεμούν την Εκκλησία μας. Επειδή, στην ουσία, αυτοί που πολεμούν την UOC πολεμούν την ουκρανική κρατικότητα», είπε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, η κύρια ιδέα της λιτανείας είναι η μαρτυρία πιστότητας στην Ορθοδοξία και αυτό είναι συνώνυμο της ταυτότητας του ουκρανικού λαού, του ουκρανικού έθνους.

«Εάν κοιτάξουμε την ιστορία, κατά τη διάρκεια πολλών περιόδων όταν τμήματα της Ουκρανίας πήγαιναν σε διαφορετικούς κρατικούς σχηματισμούς, ο κύριος αγώνας ήταν ακριβώς με την Ορθοδοξία, προκειμένου να αφομοιώσουν, να κάνουν είτε ουνίτες, είτε κάποιους άλλους (σ.σ. τον ουκρανικό λαό). Και ο λαός επαναστατούσε, θυμόταν τις ρίζες του, την επιλογή του πρίγκιπα Βλαδίμηρου και υπερασπιζόταν τον εαυτό τους ως εκπρόσωπο και κληρονόμο εκείνης της επιλογής του», εξήγησε ο Πρωτοσύγκελος της UOC.

spzh.news

Previous Article

Δικαίωμα για Ορθόδοξη εκκλησία στο μουσουλμανικό Σουδάν

Next Article

Η λιτανεία στο Κίεβο έδειξε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η πολυπληθέστερη ομολογία της Ουκρανίας