Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία καλεί την Κυβέρνηση να ελέγξει την κατάληψη ιερού ναού της

Share:

Ο μητροπολίτης Αντώνιος σημείωσε ότι με την αδράνεια και τη συνεννόηση της αστυνομίας δεκάδες ναοί UOC έχουν καταληφθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (σ.σ. υπό την Μακ. Μητρ. Ονούφριο) καλεί τον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι να αναλάβει τον προσωπικό έλεγχο της έρευνας για την κατάληψη ιερού ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου από υποστηρικτές της OCU στο χωριό Κρασνοσέλκα της Περιφέρειας Βίννιτσα, έγραψε ο Πρωτοσύγκελος της UOC, Μητροπολίτης Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιος (Πακάνιτς) σχετικά στο άρθρο του για το Vesti.ua.

Ο ιεράρχης επέστησε την προσοχή στην αντίδραση ορισμένων αστυνομικών που δεν θέλουν να σταματήσουν τη διάπραξη εγκλημάτων, όπως ήταν στο Κρασνόσελκα: η αστυνομία ήταν παρούσα στον τόπο της επίθεσης, αλλά δεν παρενέβη σε αυτό με κανέναν τρόπο. Και αυτό, τόνισε, δεν είναι καθόλου η πρώτη τέτοια περίπτωση: «τα τελευταία χρόνια, με την αδράνεια της αστυνομίας, έχουν καταληφθεί δεκάδες εκκλησίες της UOC».

Σχετικά με αυτό, η UOC παρακαλεί τον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών όπως τα ακόλουθα:

  • να πάρει υπό προσωπικό έλεγχο τόσο την έρευνα της κατάληψη ιερού ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου από υποστηρικτές της OCU στο χωριό Κρασνοσέλκα, και το ζήτημα της συνολικής αντιμετώπισης των επιθέσεων επιδρομέων σε εκκλησιαστική περιουσία σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας•
  • να αποτελεί μέρος του διαχειριστικού ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών το θέμα της ποιότητας αντίδρασης των περιφερειακών τμημάτων του υπουργείου στο πρόβλημα καταλήψεων της περιουσίας των θρησκευτικών κοινοτήτων της UOC•
  • να εξασφαλίσει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι εμπλέκονται σε βίαιες ενέργειες κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε εκκλησίες και πιστούς της UOC (δράστες, οργανωτές και συνεργοί των σχετικών εγκλημάτων)•
  • να διασφαλίσει τη δίωξη υπαλλήλων των περιφερειακών κρατικών διοικήσεων που εμπλέκονται στην παράνομη μεταγραφή θρησκευτικών κοινοτήτων της UOC στη δικαιοδοσία της OCU.

«Προτείνουμε επίσης να συμπεριλάβουμε το ζήτημα επίλυσης του προβλήματος των καταλήψεων ναών από επιδρομείς στον κατάλογο θεμάτων που συζητούνται σε επίπεδο άμεσης επαφής μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του Προέδρου της Ουκρανίας. Γιατί αυτή η απειλή αποτελεί άμεση πρόκληση για τη δημόσια ασφάλεια και σταθερότητα σε όλο το κράτος μας.

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε την ετοιμότητά μας για διάλογο με τις αστυνομικές αρχές σε όλα τα σχετικά θέματα. Άλλωστε, είναι προς το κοινό μας συμφέρον να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ηρεμία μέσα στην ουκρανική κοινωνία», κατέληξε ο Πρωτοσύγκελος της UOC.

spzh.news

Previous Article

Στην Ουκρανία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υλοποίησε μια πολιτική παραγγελία

Next Article

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαρτάται άμεσα από τις ΗΠΑ