Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία τάχθηκε κατά της απαγορεύσεως

Share:

«’Η καραντίνα του Σαββατοκύριακου’ δεν πρέπει να απαγορεύει σε πιστούς να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες», δήλωσε ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Πρωθιερέας Αλέξανδρος Μπάχωφ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση για τη σύντομη εφαρμογή στην Ουκρανία νέων περιορισμών κατά της επιδημίας.

Την Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι στη χώρα προγραμματίζεται η καθιέρωση της «καραντίνας του Σαββατοκύριακου», η οποία θα διαρκέσει επί μερικές εβδομάδες και θα μπορέσει να βοηθήσει τους Ουκρανούς να αποφύγουν ένα «σκληρό lockdown». Τα νέα μέτρα καραντίνας, ειδικότερα, θα προβλέπουν ότι από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας θα λειτουργούν μόνον τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, οι συγκοινωνίες και τα βενζινάδικα.

“Οι πιστοί ανησυχούν ότι θα περιορισθούν τα δικαιώματά τους ως προς την ικανοποίηση των θρησκευτικών αναγκών τους, δηλαδή τον εκκλησιασμό και τη συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες… Η ιδέα της «καραντίνας του Σαββατοκύριακου» τίθεται σε εφαρμογή. Παρόλο που στους ναούς δεν λένε τίποτε, θεωρούμε απαραίτητο να επιστήσουμε την προσοχή στο ό,τι η καραντίνα του Σαββατοκύριακου σε ουδεμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίζει την τέλεση ιερών ακολουθιών”, είπε ο Μπάχοφ, τον οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι πιστοί θα πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα εκκλησιασμού με σεβασμό όλων των υγειονομικών-επιδημιολογικών κανόνων: «άλλωστε η υγεία δεν είναι μόνον η έλλειψη ασθενειών ή υλικών ελαττωμάτων, αλλά επίσης και η κατάσταση της πλήρους φυσιολογικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας».

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

ria.ru

11/13/2020

Previous Article

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αλβανίας σχετικά με την πρόοδο της υγείας του

Next Article

Επιστολή ΙΣΚΕ προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Διαβάστε ακόμα