Η παρέμβαση στην Ουκρανία αποδυνάμωσε την Ενότητα της Ορθοδοξίας

Share:

“Οι διακρίσεις εις βάρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία, αυξάνονται συνεχώς” – αυτό δήλωσε την Τρίτη 2 Απριλίου ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος σε συνάντηση που είχε με τον Καθολικό Πατριάρχη των Αρμενίων Καρέκιν Β΄.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας εξέφρασε προς τον Αρμένιο Πατριάρχη την ιδιαίτερη ανησυχία του Πατριαρχείου Μόσχας, σχετικά με την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία.

“Λιγότερο από 60 ναούς αποσχίσθηκαν από την Ουκρανική Εκκλησία και μεταφέρθηκαν κυριολεκτικά δια της βίας στην λεγόμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Όμως, υπάρχει κίνδυνος και για κατασχέσεις Μοναστηριών” – δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε ότι “αυτή η κατάσταση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια ευρωπαϊκή χώρα, και στην Ευρώπη δεν ενοχλεί κανέναν η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίων.”

“Εμείς θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Ορθόδοξης Εκκλησία της Ουκρανίας, και πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα των πιστών πρέπει να προστατεύονται. Για την Ρωσία είναι πολύ σημαντικό να μην παραβιάζει κανείς τα ιερά που αποτελούν μέρος ειδικά της Εκκλησίας μας” – πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι ” η παρέμβαση της Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία δεν επίλυσε κανένα πρόβλημα, αλλά δημιούργησε νέα προβλήματα, αποδυναμώνοντας της Ενότητα της Ορθοδοξίας”.

Από την πλευρά του ο Αρμένιος Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για την συνάντηση, τονίζοντας ότι “είμαι λυπημένοι από αυτή την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά δεν είμαστε εμπνευστές αυτών των αρνητικών συνθηκών”.

Τέλος ο κ. Καρέκιν Β΄ ζήτησε από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρωσίας να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση Αρμένιων πολιτών που βρίσκονται αιχμάλωτοι στο Αζερμπαϊτζάν.

romfea.gr

Previous Article

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!

Next Article

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία