Η ρητορική του Φαναρίου απειλεί τη θρησκευτική ειρήνη στην Ουκρανία

Share:

Η Ιερά Σύνοδος της UOC στις 9 Δεκεμβρίου, το 2020, κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης, τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της UOC τόνισε ότι οι ενέργειες του Φαναρίου για νομιμοποίηση της OCU ήταν παράνομες και αντικανονικές.

Τα μέλη της Συνόδου δήλωσαν ότι οι δηλώσεις του Φαναρίου απειλούν τη διατήρηση της θρησκευτικής ειρήνης στην Ουκρανία και εντείνει την κρίση στην Παγκόσμια Ορθοδοξία.

Η Σύνοδος αναφέρει ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας διατηρεί την διαδοχή της από την Ιερά Μητρόπολη Κιέβου, που ιδρύθηκε το 988, ενώ η «Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία», η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου», εκ των οποίων συστάθηκε η «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», αποτελούν νεόδμητες δομές, οι οποίες είχαν αποσχιστεί από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία” .

Η Σύνοδος σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση από το δικαστήριο της εκκλησίας να απομακρύνει τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο από την θέση του στο Μητροπολιτικό Κίεβο και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, επομένως δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι έχει χάσει τις εξουσίες του ως ο κανονικά εκλεγμένος και θρόνος Μητροπολίτης Κίεβου και όλης της Ουκρανίας.

Υ.Γ.

UOC = Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία
OCU = Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (που έλαβαν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας)

https://spzh.news

Previous Article

‘Ο απεγνωσμένος λαός μας προσμένει τον εκκλησιασμό των Χριστουγέννων

Next Article

Το αίτημα των μαθητών μας για το εμβόλιο της Ψυχής

Διαβάστε ακόμα