Η Ρωσία τιμά την 10η επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου.

Share:

Λαμπρή τελετή στο Κρεμλίνο με χαιρετισμό Πούτιν

Στην παγωμένη Μόσχα από νωρίς το πρωί, οι τελευταίες προετοιμασίες για τους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν για τα 10 χρόνια από την ενθρόνιση του Ρώσου Πατριάρχη έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Τη 10 επέτειο από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου τιμά η Ρωσία . Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου, κατά την οποία θα απευθύνει επίσημο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει στη διάθεσή του, το Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, αμέσως μετά θα απευθύνει χαιρειτισμό και θα απευθύνει ομιλία ο Πατριάρχης Μόσχας ενώ θα ακολουθήσει προβολή ταινίας για το έργο του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας. Χαιρετισμό θα απευθύνουν και οι Προκαθήμενοι που βρίσκονται στη Ρωσία.

Στη συνέχεια θα δοθεί επίσημη δεξίωση στις εγκαταστάσεις του Ναού του Σωτήρος Χριστού και συναυλία προς τιμή του Προκαθήμενου.

Ανήμερα της επετείου ενθρόνισης θα τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία στο Ναό του Σωτήρος Χριστού με την προσέλευση πιστών.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Previous Article

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Next Article

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο Μητροπολίτης Ιάκωβος

Διαβάστε ακόμα