Η Ρωσική Εκκλησία δεν θα εξαναγκάζει κανένα ιερέα να εμβολιαστεί

Share:

Στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσαν ότι δε θα αναγκάζουν ιερείς να εμβολιάζονται κατά του COVID

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.Βλαδίμηρος Λεγκόϊντα δήλωσε ότι η Ρωσική Εκκλησία πρεσβεύει την ελευθερία επιλογής του ανθρώπου ως προς το εάν εμβολιαστεί ή όχι κατά του κορωνοϊού.

Όπως ενημερώνει το πρακτορείο «Interfax-Religion», ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ κ.Βλαδίμηρος Λεγκόϊντα δήλωσε ότι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν προγραμματίζουν να θεσπίσουν για τους ιερείς υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης στο κανάλι YouTube «Соловьев LIVE», ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε ότι η Εκκλησία πρεσβεύει την ελευθερία επιλογής του ανθρώπου, εάν θα εμβολιαστεί ή όχι. Είπε συγκεκριμένα: «Δε νομίζω ότι η Εκκλησία θα εξαναγκάζει κανένα. Πρεσβεύουμε την ελευθερία επιλογής του ανθρώπου. Εκτός αυτού, ορισμένοι έχουν ιατρικές αντενδείξεις για εμβολιασμό».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πρακτορείου, νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, υποστήριξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID για όλους τους κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάτι για το οποίο ο κ.Λεγκόϊντα σχολίασε ότι ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ ΠΜ είχε εκφράσει προσωπική άποψη.

Previous Article

Η συνεργασία ΗΠΑ – Φαναρίου οδηγεί την Ορθοδοξία σε σχίσμα

Next Article

Ὁ ἐκκλησιαστικὸς σεισμὸς τῆς Κρήτης