Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά των αντισυλληπτικών

Share:

Κατά της χρήσης των αντισυλληπτικών τάχθηκε ο επικεφαλής της Συνοδικής Επιτροπής για θέματα Οικογένειας, του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Δημήτριος Σμιρνόφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του περιοδικού «Prikhozhanin», για το αν και πώς μπορεί μια ορθόδοξη οικογένεια να περιορίσει των αριθμό των παιδιών της ο Ρώσος Ιερέας υπογράμμισε: «Βεβαίως και μπορεί αλλά μέσω της εγκράτειας και όχι με χρήση των αντισυλληπτικών», είπε, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του στην οικογένεια η ζωή πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τον Χριστό και όχι γύρω από τα παιδιά: «Αν τα πάντα γίνονται για χάρη του παιδιού, θα μεγαλώσουμε έναν εγωιστή», είπε.

Μιλώντας για την επιλογή του μέλλοντα συζυγου, είπε ότι ο «σύντροφος» είναι λανθασμένος ορισμός, επειδή «είναι κάτι προσωρινό, ενώ η λέξη σύζυγος προϋποθέτει μια μονιμότητα». Για το λόγο αυτό ο π. Δημήτριος συνέστησε στους νέους να περιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο πριν το γάμο: «Δεν έχει σημασία, αν περιμένετε λιγότερο από ένα χρόνο, επειδή έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να κάνετε λάθος», εξήγησε ο π. Δημήτριος.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Όποιος εκφράζει διαφωνία για τις απαγορεύσεις του κορωνοϊού θα συλλαμβάνεται

Next Article

Aγιοι ιεροί Κανόνες απαγορεύουν στους Χριστιανούς να φοράνε μάσκες!

Διαβάστε ακόμα