Η Ρώμη πρέπει να αναγνωρίσει ότι η παπική ουνία δεν είναι ο δρόμος ενότητας

Share:

Ο Επ. Σούπρασλ Ανδρέας δήλωσε ότι για ειλικρινή διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών η Ρ/Καθ. Εκκλησία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η ουνία δεν είναι δρόμος για την ενότητα

Ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, εφημέριος της επισκοπής Bialystok, Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τη δημοσιογράφο Anna Radziukevich, η οποία δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Przeglad Prawoslawny στο Facebook, δήλωσε ότι Ρ/Καθ. Εκκλησία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η παπική ουνία δεν είναι δρόμος προς την ενότητα.

Την ίδια ώρα, ο Επίσκοπος Ανδρέας υπενθύμισε ότι τα μέλη της ΣΤ´ Μικτής Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου, Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί, καταδίκασαν την ουνία.

 

Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας (Borkovsky). Φωτογραφία: Anna Radzyukevich

 

«Αναφερόμενοι στο έγγραφο που εκδόθηκε από μια υποεπιτροπή από τη Βιέννη, απορρίπτουμε την Ουνία ως μέθοδο αναζήτησης ενότητας, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την κοινή παράδοση των Εκκλησιών μας», αναφέρει το ψήφισμα της επιτροπής.

Επίσης, ο εφημέριος της επισκοπής Bialystok της Πολωνικής Εκκλησίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει την ίδια άποψη, κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία το 2019, χαρακτήρισε την ουνία «μια μεσαιωνική μέθοδο στην οποία Ρ/Καθ. Εκκλησία δεν πρέπει να επιστρέψει».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επίσκοπο Ανδρέα, ο δήμαρχος του Σούπρασλ, Radoslav Dobrovolsky, προσπαθεί να προωθήσει την ιδέα της ουνίας στην πόλη προσκαλώντας ουνίτες κληρικούς από γειτονικές περιοχές σε πανηγυρισμούς σε όλη την πόλη.

«Δεν νομίζω ότι αυτή η χειρονομία προκλήθηκε από αγάπη για τους Ουκρανούς Ουνίτες, γιατί λίγες εβδομάδες μετά την επίσκεψή τους, ο δήμαρχος του Σούπρασλ άνοιξε μια έκθεση για τη σφαγή του Βολίν στην πόλη του. Μετά από αυτό, αυτοί οι κληρικοί δεν ήρθαν ποτέ ξανά στο Σούπρασλ. Μάλλον εξέλαβαν αυτή τη χειρονομία ως χαστούκι στο πρόσωπο. Τώρα οι Ουνίτες προέρχονται ακόμη και από το Λβιβ» λέει ο Πολωνός ιεράρχης.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Προκαθήμενο της Πολωνικής Εκκλησίας, οι Ουνίτες έλαβαν το πράσινο φως για να ενωθούν με την OCU.

spzh.news

Previous Article

«Ρωσική προπαγάνδα» οι Κανόνες της Εκκλησίας!

Next Article

Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Διοκλείας Κάλλιστος Γουέαρ