Η Σερβική Εκκλησία κάλεσε τους παγκόσμιους θεσμούς να βάλουν τέλος στη δίωξη της UOC

Share:

 

Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απηύθυνε έκκληση στους παγκόσμιους θεσμούς να «δώσουν ένα τέλος στα δεινά της UOC που προκλήθηκαν από τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών». Η αντίστοιχη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά τα αποτελέσματα της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας.

Ειδικότερα, η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των δεινών της UOC που προκλήθηκαν από τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών».

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία σημείωσε επίσης ότι η δίωξη της UOC «παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των πιστών που εγγυώνται οι διεθνείς συμβάσεις».

«Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των δεινών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που προκλήθηκαν από τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών στο Κίεβο. Καταλήψεις περιουσίας της Εκκλησίας, των ναών και των μοναστηριών της, εκδίωξη μοναχών, διώξεις μεμονωμένων επισκόπων και παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πιστών που κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συμβάσεις», αναφέρει το γραφείο Τύπου της Σερβικής Εκκλησίας .

Όπως αναφέρει η ΕΟΔ, ο ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είπε ότι οι ουκρανικές αρχές υποστηρίζουν την ανύπαρκτη «εκκλησία».

spzh.news

Previous Article

Σεβ. Θυατείρων: Τιμὴ ἡ συμπροσευχὴ μὲ αἱρετικοὺς

Next Article

Ἀνακοίνωση Ἱ. Συνόδου Κύπρου γιά τήν πρόταση νόμου «Ψευδοθεραπεῖες μεταστροφῆς…»