Η συμμετοχή των νοσοκόμων στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά

Share:

Χωρίς το υγειονομικό προσωπικό ο Χίτλερ δεν μπορούσε να κάνει τα επαίσχυντα πειράματα του. Οι νοσοκόμες τότε είχαν πειστεί ότι έπρατταν το σωστό. Σήμερα με την προπαγάνδα που υφίστανται το υγειονομικό προσωπικό έχει πεισθεί ότι κάνει το σωστό. Το κάνει όμως;  (Σχόλιο Ο.Τ.)

Η συμμετοχή των νοσοκόμων στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά. Φορούσαν μάσκες προστασίας από την ακτινοβολία και είχαν εκπαιδευτεί για να «φροντίζουν» τα ορφανά.

Τον ρόλο που έπαιξαν οι γερμανίδες νοσοκόμες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, έφερε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail. Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.

Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα».

Πώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;

Το πιο πιθανό είναι ότι συμφωνούσαν και με τους επιστημονικούς σκοπούς, καθώς όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία έκανε συστηματική πλύση εγκεφάλου στη νεολαία και όποιος δεν πειθόταν, εξαφανιζόταν σε κάποιο στρατόπεδο.

Οι νοσοκόμες είναι βέβαιο πως είχαν πειστεί ότι έπρατταν το σωστό. Τα πειράματα είχαν ως στόχο τη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής, που θα συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της Άριας, με τελικό σκοπό την κατάκτηση του κόσμου.

Τα παιδιά που γεννιόνταν και διαπιστωνόταν η πνευματική και σωματική τους ανωτερότητα, μεταφέρονταν σε κλινικές όπου εφαρμοζόταν το πρόγραμμα Lebensborn ώστε να… γερμανοποιηθούν και στη συνέχεια να υιοθετηθούν από άτεκνες οικογένειες των SS. Σ’ αυτήν τη… γερμανοποίηση, οι νοσοκόμες εξέθεταν τα παιδιά σε θεραπεία με ακτινοβολία UV ώστε τα καστανά τους μαλλιά να… ξανθύνουν.

Όσα κρίνονταν ακατάλληλα για να παραμείνουν στο πρόγραμμα, μεταφέρονταν στο εργαστήριο του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς και γίνονταν πειραματοζώα στα χέρια του. Ο Μένγκελε στην προσπάθεια να βρει το γενετικό μυστικό των γαλανών ματιών είχε αφαιρέσει τα μάτια χιλιάδων παιδιών και τα είχε στείλει σε εργαστήρια του Βερολίνου.

Το πρόγραμμα διήρκεσε ως το 1944 και έως τότε γεννήθηκαν 42.000 βρέφη, με τα χαρακτηριστικά που τους είχαν δώσει οι επιστήμονες, ώστε να ανήκουν στην φυλή των Αρίων.

mixanitouxronou

Previous Article

Ο Θαυμαστός Ανάποδος Κόσμος της υγειονομικής δικτατορίας

Next Article

ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΙΑΤΡΟΥ!